Gemeentelijke erepenning voor Jan Siebelink

Foto: Marc van Gerwen

Drs. J.G. Siebelink, heeft op 19 februari 2018 de erepenning van de gemeente Ede ontvangen. Burgemeester René Verhulst reikte de erepenning en de daarbij behorende oorkonde uit tijdens de viering van zijn 80e verjaardag in Cultura.

Het gemeentebestuur van Ede heeft de heer Siebelink deze gemeentelijke onderscheiding toegekend als blijk van waardering en erkentelijkheid voor zijn zeer bijzondere prestaties op literair gebied en zijn ambassadeurschap voor Ede.

De heer Siebelink was jarenlang docent Frans aan het Marnix College in Ede en had in zijn vrije tijd al een heel oeuvre bij elkaar geschreven. In 2000 werd hij fulltime schrijver en heeft hij zeer bijzondere prestaties verricht op literair gebied.

Als schrijver weet hij met zijn stijl van schrijven en vertellen een breed publiek te bereiken. Als geen ander is hij in staat met een warm oog en een scherpe pen een beeld te scheppen, waarin mensen de grenzen verkennen van hun eigen normen en waarden. Door deze waardevolle culturele en kunstzinnige uiting heeft hij een belangrijke bijdrage geleverd aan de nationale en internationale samenleving.

Ede heeft regelmatig een warme plek in zijn boeken. Zo beschrijft Siebelink vaak de mooie natuur van Ede. Daarnaast is de heer Siebelink altijd bereid om een bijdrage te leveren aan de promotie van Ede. Op 13 februari werd de heer Siebelink 80 jaar en ter gelegenheid van dit heugelijke feit organiseerden boekhandel Boek en Buro, Cultura en de gemeente Ede een feestelijk programma voor en met hem in Cultura.

Grote verdiensten
Het gemeentebestuur kent de erepenning toe aan ingezetenen en aan niet-ingezetenen, die langdurig grote verdiensten hebben gehad voor de Edese gemeenschap of die zeer bijzondere verdiensten hebben gehad gedurende kortere tijd.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden