Wethouder Leon Meijer geeft het startsein voor Klasse Moestuin op de Eben Haëzerschool in Bennekom

Foto: Ede.nieuws.nl

Wethouder Leon Meijer geeft het startsein voor de Klasse Moestuin op de Eben Haëzerschool in Bennekom

Dit voorjaar zaaien, verzorgen en oogsten leerlingen van zestien scholen in Ede hun eigen verse groenten op het schoolplein. Dat doen ze met het project Klasse Moestuin, een initiatief van IVN Het Groene Wiel. In dit project krijgen leerlingen handvatten om nu en in de toekomst gezonde en bewuste voedselkeuzes te maken.

Woensdag 14 februari gaf wethouder Leon Meijer het startsein voor het nieuwe tuinseizoen op de Eben Haëzerschool in Bennekom.

Klasse Moestuin

Met Klasse Moestuin zaait, verzorgt en oogst een klas in één seizoen hun eigen verse groente. De leerlingen tuinieren in bakken op het schoolplein, met groentesoorten die voor de zomer geoogst kunnen worden. Kinderen ervaren zo hoe groentes groeien en hoe ze smaken. Je zelf geteelde groente is immers het lekkerst!

In 2016 en 2017 deden al acht scholen mee aan Klasse moestuin, zij tuinieren dit jaar verder. Dit voorjaar komen er acht nieuwe scholen bij.

Foodbeleid voor gezonde kinderen

Gemeente Ede maakt het project mogelijk vanuit de Visie Food. Gemeente Ede heeft een ambitieus doel gesteld: álle kinderen in Ede voedselvaardig door middel van structureel voedselonderwijs op alle basisscholen. Met Klasse moestuin van IVN Het Groene Wiel beleven kinderen de herkomst van hun voedsel en leren zij gezonde en duurzame keuzes te maken.

IVN Het Groene Wiel verzorgt educatie over natuur, duurzaamheid en gezondheid. In Ede en Wageningen krijgen jaarlijks 24.000 kinderen en jongeren op school educatie van Het Groene Wiel over bijvoorbeeld (zwerf)afval, klimaat en leefomgeving. Het Groene Wiel laat jong en oud de natuur beleven en stimuleert duurzaam en gezond gedrag. Meer informatie zie: www.groenewiel.nl

Eveline van Oudbroekhuizen

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden