Heel Ede Doet

Foto: Ede Doet

In de week van 12 tot en met 19 februari krijgen alle adressen in Ede een waarde cheque van € 7,50 in de brievenbus van Ede Doet. Met de waarde cheques kunnen inwoners initiatieven financieren. Op deze manier worden wensen en behoeften vervuld. Met (het financieren van) de initiatieven dragen zij bij aan het verbeteren van de leefbaarheid in hun wijk.

“De waarde cheques van Ede Doet zijn een mooi middel om participatie in de wijk te stimuleren. Bewoners hebben een idee voor hun straat of wijk en zorgen zelf dat ze het geld hiervoor binnen halen. Ik ben blij dat nu heel ede een cheque krijgt”, aldus wethouder van Huijstee.

Wat is Ede Doet?

Ede Doet is het platform voor bewonersinitiatieven in de gemeente Ede. Via de site www.ededoet.nl kunnen bewoners een initiatief aanmelden. Andere inwoners kunnen hun waarde cheque dan aan het initiatief doneren. Als een initiatiefnemer voldoende cheques heeft verzameld, dan wordt het initiatief daadwerkelijk gerealiseerd.

Meer wijken en buurten, meer initiatieven

Ede Doet is succesvol. De proef begon in 2015 in Ederveen en de Uitvindersbuurt. Bewoners waren enthousiast. Ze plaatsten maar liefst 80 initiatieven op Ede Doet. In 2016 werden Ede Centrum en de Beken aan de proef toegevoegd. Wederom een groot succes. In 2017 kregen 33.000 adressen in de Gemeente Ede een cheque. In dat jaar werden er 286 initiatieven aangemeld op de website, waarvan er 152 het bedrag al bij elkaar gespaard hebben.

Regel je initiatief via EdeDoet.nl

De gemeente Ede wil haar bewoners graag betrekken bij het behoud en het verbeteren van de leefbaarheid in de buurten. Via Ede Doet kan je eenvoudig en snel zelf een bijdrage leveren. Heb je een leuk idee? Verzamel dan zo veel mogelijk medestanders en cheques. Hoe meer mensen, hoe meer cheques, hoe grotere en leukere initiatieven je kan organiseren. Ook kun je via EdeDoet.nl vrijwilligers werven en middelen verzamelen om het initiatief uit te voeren.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden