Lancering Cultuurfonds Ede in Akoesticum met The Art of Ede Promo

Op vrijdagmiddag 2 februari was er in Akoesticum The Art of Ede Promo, dit was georganiseerd door het Cultuurfonds Ede. Om 16.00 uur begon Corine van Ruissen van het Cultuurfonds Ede met de uitleg en de bedoeling van het cultuurfonds.

The Art of Ede Promo is een evenement waarbij Edese beeldend en uitvoerend kunstenaars en Edese ondernemers elkaar ontmoeten in de vorm van een wedstrijd. Dit naar het voorbeeld van The Voice of Holland, het bleek de ideale manier om de verbinding tussen kunst en cultuur en het bedrijfsleven in beeld te brengen.

 

Daarna gaf zij het woord aan wethouder Johan Weijland die de middag en avond presenteerde.

In de stoelen van de jury zaten Hannes de Paauw, eigenaar CTS en winnaar publieksprijs Edese ondernemer van het jaar 2017. Jan van Santen directeur Waaijenberg Verhuizers en voorzitter van de stichting. Rob van Wonderen, voorzitter Winkeliersvereniging Bennekom en  Wesley Glasmacher,  mede-eigenaar Bureau 111, video- en fotograaf en Edese Ondernemer van het jaar 2017.

 

Deelnemende artiesten en kunstenaars waren Arno Setz hij is film en theatermaker. Ook was aanwezig Ed van Seters hij is voorzitter van het  Militair Historisch Informatie Punt. Hij werd ondersteund door Zanger en kunstenaar Benjamin Koops. Benjamin Koops is bekend geworden om zijn tentoonstelling van een panorama van de 1e wereldoorlog in Cultura Ede.

Ellen Bouter uit Bennekom zij is beeldend kunstenaar land-art en bekend van haar beeld bij de Grebbelinie. Danseres Maaike van Wonderen. Roeland van de Wall Repelaer als beeldhouwer en Roland Aalbers schilder van abstracte werken. Ook het MoMo Theaterwerkplaats uit Ederveen gaf een voorstelling.  Jan van Santen maakte aan het eind van The Art of Ede Promo de winnaars bekend. Eigenlijk is iedereen met een goed gevoel naar huis gegaan.

Jan van Santen

De redactie van Ede.nieuws.nl heeft een filmindruk gemaakt van de lancering van het Cultuurfonds Ede waarin alleen maar winnaars in optraden. De verbinding tussen kunst en ondernemers kan alleen maar als succesvol worden beschouwt en is er een prima visie gegeven voor de toekomst van artiesten en kunstenaar in de gemeente Ede.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden