Stichting Red de Veluwe overhandigt enquêterapporten aan de commissaris van de Koning

Foto: Ank van der Bilt

De heer Clemens Cornielje, commissaris van de koning in Gelderland, krijgt de rapporten nav de twee ondernemersenquêtes, gehouden door Stichting Red de Veluwe, overhandigd door Marjolein Rotsteeg.

De commissaris van de Koning in Gelderland, de heer Clemens Cornielje, is zeer betrokken bij het dossier Lelystad Airport. Hij was alleen nog niet op de hoogte van de economische gevolgen van de lange laagvliegroutes voor Gelderse ondernemers.

Daar is ook geen onderzoek naar gedaan in het kader van de Maatschappelijke Kosten/Baten Analyse, (onderdeel van een Milieu Effect Rapportage) voor Lelystad Airport. De gebieden onder de laagvliegroutes zijn helemaal niet onderzocht. Daarom heeft Stichting Red de Veluwe hem van informatie over economische gevolgen voorzien.

In een ontspannen en open gesprek hebben de heer Cornielje, Ank van der Bilt en Marjolein Rotsteeg (beiden Stichting Red de Veluwe) woensdag 24 januari informatie, ideeën en ervaringen uitgewisseld. Aan het eind van het onderhoud heeft de commissaris van de Koning de rapporten n.a.v. de Recron-enquête en de Hoenderloo-enquête over de economische schade in ontvangst genomen.

Naar aanleiding van de nieuwjaarstoespraak van de commissaris van de Koning heeft Stichting Red de Veluwe contact met hem gezocht. De rede was het ontbreken van het geluid van de Gelderse ondernemers inzake Lelystad Airport. Stichting Red de Veluwe heeft twee enquêtes gehouden, een in samenwerking met de Recron onder recreatieondernemers in Gelderland en Overijssel en een onder ondernemers in Hoenderloo om de economische gevolgen van de lange laagvliegroutes in kaart te brengen.

De Gelderse commissaris is zeer betrokken bij het dossier Lelystad Airport, zoals onder meer mag blijken uit zijn aanwezigheid bij het grote debat over Lelystad Airport in de Tweede Kamer op 19 december. De heer Cornielje is goed ingevoerd in dit ingewikkelde dossier. Hij was echter nog niet op de hoogte van de gevolgen voor de Gelderse ondernemers.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden