ING: zonnige vooruitzichten voor Gelderse economie in 2018

Foto: Ede.nieuws.nl

Volgens berekeningen van het Economie Bureau van ING blijft de groei van de Gelderse economie in 2018 boven de 3 %. Dat is iets hoger dan de nationale groei.

Groei al vijf jaar bovengemiddeld

De economie in Gelderland groeit daarmee al 5 jaar harder dan die van Nederland. De stevig doorgroeiende industrie en bouw zijn de belangrijkste trekkers van het bedrijfsleven. Een nieuwe groei-impuls komt van de verder oplevende zorgsector.

Gelderland timmert aan de weg

Volgens ING ziet de toekomst voor Gelderland er zonnig uit. Er wordt flink geïnvesteerd in circulaire economie en agrofood innovatie. Als overloopgebied van de sterk groeiende stedelijke gebieden in de Randstad liggen er volop kansen. Een betere samenwerking met Overijssel en de Duitse grensregio staat al hoog op de agenda. Vooral op het gebied van de aansluiting van techniekonderwijs en arbeidsmarkt zijn nog stappen te maken.

Werkloosheid duikt onder de 4 %

De werkloosheid daalt in 2018 naar verwachting van 4,6 nar 3,8%, iets onder het landelijk gemiddelde. In Rivierenland en de Veluwe is de werkloosheid relatief laag, in Arnhem en Nijmegen juist hoog. In 2018 zal de banengroei aanhouden, onder meer dankzij de opleving van de zorgsector en verdere banengroei in de handel en horeca.

Proeftuin voor een groene economie

Gedeputeerde Michiel Scheffer: ‘De economie in Gelderland zit in de lift. Met universiteiten van wereldniveau en onze voedings- en maakindustrie zijn wij de proeftuin van de economie van de toekomst. Samen maken we werk van een ‘groene’ economie!’

Bron Provincie Gelderland

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden