Deelfietsconcept in Ede geïntroduceerd

Foto: Ede.nieuws.nl

Vandaag werd het deelfietsconcept Keobike op de locatie aan de Raadhuisstraat feestelijk geïntroduceerd door wethouder Leon Meijer van de gemeente Ede. De opvallende carrousels waren al enige tijd geleden geplaatst op 4 locaties in Ede. Nu hangen ook de 12 fietsen per carrousel erin die gebruikt kunnen worden voor de laatste kilometers tussen bushalte en eindbestemming.

Alles aan KeoBike is innovatief. De robuuste design fietsen van VanMoof, het intelligente slot van Mobilock, waar geen fietssleutel voor nodig is, en de unieke carrousels van het bedrijf LoMinck, waar de fietsen eenvoudig in worden gestald. KeoBike is tot stand gekomen in nauwe samenwerking met de provincie Gelderland, Syntus Gelderland en de gemeente Ede.

Reizigers kunnen hun fiets reserveren met de speciale Syntus app op hun smartphone. Cees Anker, Algemeen Directeur van Keolis Nederland (Syntus Gelderland) over het deelfietsconcept: “KeoBike is vernieuwend, past bij de ontwikkeling in de samenleving en bij onze visie op ketenmobiliteit. Het is ons antwoord op de OV Visie van de provincie Gelderland.”

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden