Wil de ChristenUnie de ingebruikname van Lelystad Airport over de verkiezingen van Provinciale Staten van maart 2019 heen tillen?

Door Alexander Vos de Wael:

Opvallend hoe de media reageerden op het bericht van Tweede Kamer lid Eppo Bruins dat de ChristenUnie de opening van Lelystad Airport een jaar wil uitstellen. Niet in april volgend jaar maar in 2e kwartaal 2020. Voor Eppo Bruins is een zorgvuldig proces en het werken aan draagvlak veel belangrijker dan april 2019 als openingsdatum. Met dat laatste kunnen wij het volstrekt eens zijn. Maar waarom meldt Eppo Bruins dit niet tijdens het debat van vorige maand in de Tweede Kamer? Is dit een staaltje hogere politieke boerenbedrog?

200 miljoen of meer investeerde Schiphol in Lelystad Airport om het geschikt te maken voor grotere passagiers toestellen. De oplevering is in september en dan moet in de maanden tot april 2019 alle apparatuur getest worden. Zo’n investering laat Schiphol toch niet renteloos liggen?

Met een jaar uitstel vliegen de vakantievliegtuigen minstens nog drie jaar tussen de 1.800 en 2.500 meter over Ede-Zuid en Bennekom. En wanneer de herindeling tegen zit, omdat het Europese overleg hierover meer tijd neemt dan nu wordt aangenomen, dan kan het zomaar nog een aantal jaren langer gaan duren.

Wil de ChristenUnie de ingebruikname van Lelystad Airport over de verkiezingen van Provinciale Staten van maart 2019 heen tillen? Immers de leden van de Eerste Kamer worden in mei 2019 gekozen door de leden van Provinciale Staten, de zogenaamde getrapte verkiezingen. De regeringspartijen hebben direct belang bij een meerderheid in de Eerste Kamer.

De andere regeringspartijen hechten grote waarde aan de groei van het aantal vluchten naar en van Schiphol. Het is te verwachten dat dit ballonnetje van de ChristenUnie in februari wordt doorgeprikt. Alles op alles wordt door de vliegtuiglobby, de PvdA commissaris van Flevoland en de directies van verschillende luchtvaartmaatschappijen gezet om in het tweede kwartaal 2019 Lelystad Airport  in gebruik te nemen. Draagvlak is tegen die tijd allang weer ingeslikt door de ChristenUnie.

    

Alexander Vos de Wael

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden