Leer schaatsen op ijsbaan Friends on Ice

Foto:Video Ede
Foto: Ede.nieuws.nl

Dankzij een gezamenlijk initiatief van Gemeente, Friends on Ice en Edese IJsvereniging ligt er vanaf zaterdag 9 december t/m zaterdag 20 januari 2018 een overdekte ijsbaan van 600 vierkante meter op het Raadhuisplein in Ede. De Edese IJsvereniging verzorgt ook dit jaar de schaatslessen, clinics en het schoolschaatsen. Wil je leren schaatsen? Schrijf je in en kom langs.

Schaatslessen

Vanaf 11 december beginnen voor jong en oud de schaatslessen, die gegeven worden door gediplomeerde trainers van de EIJV. De lessen vinden plaats op maandag, dinsdag en donderdag van 15.30 – 16.30 uur. Het gaat om een cyclus van drie lessen waarin de basisvormen van het schaatsen worden aangeleerd zoals balans, afzetten en glijden, recht vooruit schaatsen, bochten rijden, valtechniek en niet onbelangrijk: remmen. Voor een les betaal je 3,50 en voor de gehele cyclus (3 lessen) €10,00. Alleen funschaatsen (ijshockeyschaatsen) zijn toegestaan. Heb je zelf geen schaatsen? Dan kun je ze voor €4 huren bij de ijsbaan. Handschoenen en helm zijn verplicht. Helmen zijn eventueel aanwezig op de baan. Opgeven kan op www.eijv.nl.

Schoolschaatsen

Alle basisscholen in Ede en de regio zijn uitgenodigd om vanaf maandag 11 december gratis te komen schaatsen. Een mooie gelegenheid om kennis te maken met een andere sport waarbij techniek een grote rol speelt. Per dag zijn er 4 blokken van één uur waarop na aanmelding geschaatst kan worden: ’s ochtends van 10.00-11.00 en van 11.00-12.00 uur of ’s middags van 13.00-14.00 en van 14.00-15.00 uur. Per blok kunnen maximaal 130 leerlingen deelnemen. Scholen zorgen zelf voor vervoer en begeleiding. Aanmelden kan door een e-mail te sturen aan: [email protected]

Op vrijdag 22 december komt de KPN Junior schaatsclub naar Ede om 4 clinics te verzorgen. Deze zijn voor groep 6, 7 en 8. Voor de clinics van 11.00-12.00 uur en van 12.00-13.00 kunnen scholen zich nog aanmelden.

Proefles in Deventer

Heb je de smaak te pakken? Ga dan eens mee naar de ijsbaan in Deventer op vrijdagavond van 17.00-21.00 uur. Je mag altijd een gratis proefles volgen. Het enige dat je nodig hebt zijn schaatsen, een muts en handschoenen. De EIJV zorgt voor vervoer vanaf het clubhuis naar Deventer. Kijk op www.eijv.nl en klik op de rode ‘proeflesbutton’.

Meer informatie?

Kijk voor meer informatie op www.eijv.nl. De ijsvereniging is ook zeer actief op Facebook: Edese IJsvereniging.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden