Henk Buikema: gezondheid dwingt mij te stoppen als Raadslid

Foto: Ede.nieuws.nl

De afgelopen maanden heb ik zoals sommigen van jullie weten problemen gekregen met mijn gezondheid. Hierdoor heb ik het raadswerk tijdelijk op een lager pitje gezet. In oktober ben ik geopereerd en inmiddels ben ik weer aan het herstellen. Het herstel gaat iets moeizamer dan ik had gedacht.

De energie die ik voorheen had voor het raadswerk heb ik niet terug en dat maakt dat ik voor langere tijd mijn werk als raadslid onvoldoende kan doen. Het raadswerk vraagt immers veel kracht en ik had de hoop dat ik de energie om dit werk weer te doen zou terugkrijgen. Helaas merk ik aan mezelf dat dit niet gebeurt. De periode tot april 2018  uitzitten voelt voor mij niet goed. Daarom heb ik besloten om mij terug te trekken uit de Edese gemeenteraad. Ook zie ik af van mijn plek op de kandidatenlijst voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. Ik wil iedereen bedanken voor de zes jaren dat ik me in de raad mocht inzetten voor de gemeente Ede. Ook buiten de Gemeenteraad blijf ik me inzetten voor de PvdA. We zien elkaar!

Reactie van Bestuur en Harry van Huijstee/Fractie : 

Als lijsttrekker, bestuur en fractie hebben we alle begrip voor het besluit dat hij wegens zijn gezondheid terugtreedt. Gezondheid gaat voor alles! Maar jammer vinden we het natuurlijk wel dat een fijne en gepassioneerde collega vertrekt. Henk heeft zich de afgelopen zes jaar ontzettend betrokken getoond bij alles wat speelde in Ede en in de gemeenteraad. Eerst als fractievolger, vervolgens als raadslid en sinds de zomer als fractievoorzitter. Hij is en blijft een betrokken en zichtbaar raadslid en sociaaldemocraat. Of het nu ging om onderwijs en stageplekken, jeugdzorg, discriminatie of sociale zaken, Henk wist van de hoed en de rand en dacht mee aan oplossingen. Het leverde hem bijvoorbeeld het voorzitterschap op van de Raadswerkgroep Werkkracht en hij introduceerde onder andere meer subsidie voor muziek in de klas. Gelukkig blijft Henk zich inzetten voor de partij . Via deze weg willen wij hem alvast veel dank zeggen voor de afgelopen zes jaar en wensen we Henk veel beterschap met zijn herstel.

Harry van Huijstee, lijsttrekker,

Norma van Burgsteden, voorzitter afdelingsbestuur

Bron PVDA Ede

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden