Bedrijventerrein BTA12 ‘uitverkocht’

Foto: Ede.nieuws.nl

De gemeente heeft dit jaar op bedrijventerrein BTA12 zes kavels verkocht, met een omvang van in totaal ruim 3 hectare. Alle kavels op het bedrijventerrein zijn daarmee verkocht, gereserveerd, of in bespreking. Er is nu een wachtlijst.

BTA12

BTA12 ligt in de kom van de A12 en A30 en beslaat in totaal zo’n 100 hectare. De laatste kavels zijn vooral verkocht aan bedrijven uit Veenendaal en Ede. BTA12 heeft een ruim aanbod aan collectieve voorzieningen, zoals een warmte-koudeopslag, een collectief blussysteem en een glasvezelnetwerk. De gezamenlijke belangen worden behartigd in een vereniging die het parkmanagement regelt.

Groei

Ook de komende jaren blijft er in Ede ruimte voor groei van ondernemingen. Op bedrijventerrein Het Laar in Wekerom worden momenteel de laatste kavels verkocht.  Verder wil de gemeente binnen afzienbare tijd beginnen met de uitgifte van het Food & Businesspark bij De Klomp. Daarnaast zijn er mogelijkheden voor uitbreiding bij het World Food Centre, werken we aan een kleinschalig woon-werk gebied in Ederveen en kunnen ondernemers in Harskamp en Lunteren de door hen zeer gewenste uitbreiding realiseren.

Food Valley

In de regio Food Valley hebben acht samenwerkende gemeenten samen in kaart gebracht waar bedrijventerreinen kunnen uitbreiden. Wethouder Willemien Vreugdenhil: ,,Ik ben blij dat we provincie – die hierover het laatste woord heeft – hebben kunnen overtuigen dat er in onze regio ruimte moet blijven voor groei. In de regio Food Valley is behoefte aan uitbreiding van bedrijventerreinen. De transactiecijfers op BTA12 bevestigen dat. We bouwen overigens niet zomaar een weiland vol met bedrijven. Uitbreiding mag alleen als er geen geschikt alternatief is op een bestaand bedrijventerrein. We willen voorkomen dat oude locaties leeg achterblijven.’’

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden