Ede wil aanpassing vliegroutes Lelystad

Foto: Ede.nieuws.nl

Gemeente Ede wil dat de minister van Infrastructuur de vliegroutes boven Ede en de Veluwe gaat aanpassen. In de zienswijzen die vandaag worden ingediend laat de gemeente weten dat de vliegtuigen hoger en via andere route naar vliegveld Lelystad moeten vliegen. Ede wordt hierin gesteund door alle gemeenten uit FoodValley, andere Gelderse gemeenten, de Provincie Gelderland en maatschappelijke instellingen.

Het college van B&W van Ede vindt dat de herindeling van het luchtruim zo snel mogelijk kan en moet plaatsvinden. Hiermee kan gericht gewerkt worden aan veilig, gezond en prettig wonen in Ede en op de Veluwe. Bij deze herindeling wil de gemeente Ede volwaardig betrokken worden. Wethouder Meijer: “We willen allereerst goed op de hoogte gehouden worden, maar ook actief meepraten over de toekomstige routes en daarbij de mogelijkheid krijgen om onafhankelijke luchtvaartdeskundigen in te zetten.”

Ede en de andere schrijvers van de zienswijzen dringen bij het ministerie aan om alle ingediende verbetervoorstellen en zienswijzen zorgvuldig te onderzoeken op de haalbaarheid. “Wij achten het onvoldoende als zou worden volstaan met het toetsen van één variant voor de vliegroutes. Alle verbetervoorstellen en alternatieven moeten zorgvuldig worden bekeken en afgewogen”, aldus wethouder Meijer.

Tot 2 november loopt de internetconsultatie van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat over de uitbreiding van vliegveld Lelystad. Gemeente Ede dient daarbij 3 zienswijzen in: één in samenwerking met gemeenten uit FoodValley, één samen met de provincie Gelderland en andere Gelderse gemeenten en één als individuele gemeente.

Alle informatie over dit dossier en de acties die de gemeente Ede heeft ondernomen zijn hier te vinden.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden