Bouw Parkrand Uitvindersbuurt van start

Foto: Ede.nieuws.nl

Tussen de Nieuwe Maanderbuurtweg, de Doornlaan en de Huygensstraat start Woonstede binnenkort met de bouw van 29 eengezinswoningen en 24 appartementen (sociale huur). Dit laatste woonveld vormt het sluitstuk van de wijkvernieuwing die in 2007 begon.

De Parkrand (veld D) is het sluitstuk van de Uitvindersbuurt. De woningen aan de Parkrand zijn ontworpen door Synargio Architecten uit Ede. Synargio ontwierp eerder voor Woonstede woningen in de Uitvindersbuurt, maar ook op het Nieuwe Landgoed en het Westhoffhuis in Lunteren. In de architectuur blijft de verwijzing naar de bekende Nederlandse architect Willem Dudok. Zijn architectuur is herkenbaar aan de verticale en horizontale bouwdelen die worden afgewisseld met wit geverfde vlakken. Ook herkenbaar zijn de okergele stenen en donkerrode dakpannen in de buurt.

De woningen worden aangesloten op het duurzame stadswarmtenetwerk van Ede. De woningen zijn dus aardgasloos en bovendien worden er zonnepanelen geplaatst. Daarmee voldoen de woningen aan hoge energetische normen die vanaf 2021 gaan gelden: de zogenaamde BENG. BENG staat voor Bijna EnergieNeutraal Gebouw, een norm die de EPC-norm voor nieuwbouw gaat vervangen.

Vernieuwde buurt
In 2007 werden de eerste woningen fase voor fase gesloopt en herbouwd. In totaal vormen nu 8 woonvelden en een centraal park de vernieuwde Uitvindersbuurt. In dit laatste veld wordt wederom een appartementengebouw gerealiseerd met zicht op het centrale park.

Planning
Pleg-Vos Bouwgroep uit Hengelo bouwt de woningen en ontwikkelt ook 9 koopwoningen aan de Nieuwe Maanderbuurtweg. Het grondwerk is gestart en in november wordt gestart met de fundamenten van het appartementengebouw. Naar verwachting wordt de laatste woning over ongeveer een jaar opgeleverd. Wanneer de woningen worden geadverteerd is op dit moment nog niet bekend. Belangstellenden kunnen het beste www.uitvindersbuurt.net in de gaten houden.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden