Plantenbakken om bomen op de Veldbeeklaan is een feit

Foto: Ede.nieuws.nl

Zaterdag 30 september was het dan zo ver, het project “plantenbakken om bomen” op de Veldbeeklaan was een feit. Wat mede mogelijk werd gemaakt door ededoet.nl

Voorafgaande aan de dag was er al een hoop werk verricht. Er waren mensen die niet konden en dus vooraf al iets hadden gedaan, onkruid verwijderen oa.

We begonnen met een kop koffie en uitleg wat de bedoeling was voor die dag. Om 8:15uur was iedereen aan het werk, mensen die bakken maakten en bakken vulden, totaal liepen er 16 mensen rond. Er werd druk bekeken hoe de eerste palen de grond ingingen en de planken er tegenaan werden geschroefd. We hebben mooi hout besteld bij douglashout.nl Al gauw waren er meerdere groepjes die de bakken maakten.

Ook moesten de bakken gevuld worden met goede kwaliteit aarde en een prachtig plantje (Pachyphragma macrophylla) die we bij de Kwekerij de Hessenhof hadden gehaald in Ede.

Ook wilde we natuurlijk af en toe koffie, eten en een versnapering en, ook daar was voor gezorgd zodat bijna iedereen wel iets had bij gedragen aan deze dag.

Het was een prachtige dag met een mooi resultaat!

Ariƫnne Vergeer

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden