Gemeente Ede en Ongehinderd lanceren app voor toegankelijkheid

Foto: Ede.nieuws.nl

Een dagje uit, een avondje op stap. Ook mensen die moeite hebben met bewegen, horen of zien, willen hiervan genieten. Na onder andere Maastricht, Den Haag, Eindhoven en Hulst sluit nu Gemeente Ede aan bij het landelijk platform Ongehinderd.

De gemeente Ede vindt het belangrijk dat iedere inwoner locaties en openbare voorzieningen goed kan vinden en gebruiken. Daarom sluit de gemeente Ede zich aan bij de landelijke app voor toegankelijkheid van Ongehinderd. Op maandag 2 oktober vindt de lancering van de app in de gemeente Ede plaats.

Ruim 10% van de inwoners van Gemeente Ede heeft een lichamelijke beperking. Dit zijn blinden en slechtzienden, mensen die slecht ter been zijn, rolstoelgebruikers, doven en slechthorenden. De gemeente Ede vindt het belangrijk dat iedere inwoner locaties en openbare voorzieningen in de gemeente Ede goed kan vinden en gebruiken. De organisatie Ongehinderd zet zich in voor een toegankelijk Nederland. Met de gratis Ongehinderd App en via de website, kunnen mensen met een beperking precies zien welke locaties in Ede toegankelijk zijn en welke voorzieningen ze bieden. Deze lancering vindt plaats tijdens de Week van de Toegankelijkheid (2 t/m 7 oktober).

De lancering voor Ede van de app van Ongehinderd vindt plaats op 2 oktober in het Raadhuis (Bergstraat 4). Met de lancering van de app wordt de eerste toegankelijkheidsinformatie in Ede gepresenteerd in zowel de app als op de website van Ongehinderd.

Het programma is als volgt:
10.30 uur – Inloop met toegankelijkheidsparcour
11.00 uur – Opening door wethouder Ligtelijn-Bruins
11.10 uur – Presentaties door Gerard de Nooij (oprichter Ongehinderd) en officiële lancering van de Gemeente Ede in de Ongehinderd app.
11.30 uur – Koffie en Thee

In de komende weken gaat het keuringsteam van Ongehinderd gemeentelijke gebouwen toetsen op toegankelijkheid. Ongehinderd en Gemeente Ede roepen lokale ondernemers op om ook voor hun pand te werken aan toegankelijkheid.

De app is gratis te downloaden via de Apple App Store of Google Play Store. Voor personen die geen smartphone hebben wordt de toegankelijkheidsinformatie geplaatst in de webapp op www.app.ongehinderd.nl. Zowel via de app als via de website kunnen eigen ervaringen in de vorm van beoordelingen worden gedeeld. Zo helpen ze andere inwoners en bezoekers van de Gemeente Ede om op een snelle en handige manier zicht te krijgen op locaties waar zij met hun beperking goed terecht kunnen. Iedere inwoner kan een steentje bijdragen door zijn favoriete plekjes te beoordelen.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden