Buurtspraak Ede en Veldhuizen belicht 350 jaar Buurtrichters in Ede

Foto Bernard Mallo
Foto: Ede.nieuws.nl

Tijdens de traditionele Buurtspraak van de Buurt Ede en Veldhuizen op de 3e donderdag van september, als na het luiden van de klokken van de Oude Kerk de geërfden van de Buurt bij elkaar komen, is de nieuwe website gelanceerd.

Na de standaard onderwerpen op de agenda over het beheer van de Buurt en verslag van de activiteiten van het bestuur werd door de Buurtrichter Geen Broere een lezing gegeven over het historisch bestuur van de Buurt. Hiervoor ging hij in op het feit dat dit jaar de functie van Buurtrichter 350 jaar bestaat in Ede.

Hierna was het tijd voor de webmeester Filip van Dijk om de nieuw ontwikkelde website van en over de Buurt Ede en Velhuizen te lanceren. Deze handeling werd gezamenlijk verricht door burgemeester René Verhulst en wethouder van Cultuur Johan Weijland.

Hierna blikte de wethouder nog kort terug op het belang van deze historische Buurt in de moderne tijd en benoemde hij ook zijn vader en grootvader die beide als Buurtmeesters bij de Buurt betrokken zijn geweest.

Op de website buurt.ede-en-veldhuizen.nl kunt u meer informatie vinden over dit cultuur historische onderdeel van de Edese geschiedenis.

Schrijf je mee? Buurtbestuur Ede en Veldhuizen

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden