Gezamenlijk Gelders pleidooi over vliegroutes en Teuge

Foto: Ede.nieuws.nl

De provincie Gelderland roept met alle meest betrokken gemeenten bij de vliegroutes en de Gelderse Natuur en Milieu Federatie (GNMF) op tot hogere routes èn een duurzaam toekomstperspectief voor luchthaven Teuge.

De provincie maakt zich samen met deze 17 Gelderse gemeenten en de GNMF zorgen over de gevolgen van de voorgenomen routes van staatssecretaris Sharon Dijksma.

Urgentie herindeling nationale luchtruim

Volgende week woensdag debatteert de Tweede Kamer over het plan dat nu op tafel ligt. In een gezamenlijke brief aan de vaste Kamercommissie voor Infrastructuur en Milieu benadrukken de Gelderse partijen dat ze de voorgenomen routes nog te laag vinden en het perspectief voor Teuge nog onzeker. Aangezien de geplande herindeling van het nationale luchtruim soelaas biedt voor deze knelpunten, vragen de ondertekenaars om meer urgentie en actie hierop.

Geen vertraging

Dit initiatief illustreert de gezamenlijke inzet en belang van de Gelderse partijen. Allen vinden dat de opening van Lelystad Airport door inzet op de gevraagde punten geen vertraging behoeft op te lopen.

Het betreft de gemeenten Ede, Wageningen, Barneveld, Nijkerk, Putten, Ermelo, Harderwijk, Nunspeet, Elburg, Oldebroek, Hattem, Heerde, Epe, Voorst, Apeldoorn, Zutphen en Brummen.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden