Gemeente en Kelderman Bouw ondertekenen koopovereenkomst Bloemkwartier

Foto: Ede.nieuws.nl

Wethouder Weijland van de gemeente Ede en directeur Hans Koopman van Kelderman Bouw hebben op woensdag 13 september de koopovereenkomst ondertekend voor het BloemKwartier, een appartementencomplex met 30 appartementen dat gebouwd wordt op de voormalige Simon Stevinkazerne in Ede. Op 19 september start de verkoop van BloemKwartier.

Van de ondertekening van de koopovereenkomst hebben wij een filmpje:

BloemKwartier wordt een kleinschalig appartementencomplex met drie woonlagen. Op elke verdieping liggen 10 appartementen, variërend in grootte van 90 tot 120 m². De koper kan kiezen voor één, twee of drie (slaap)kamers. Elk appartement heeft een royaal balkon van circa 12 m². Onder het complex komt een afgesloten parkeerkelder met parkeerplekken voor bewoners en bezoekers en voor elk appartement een berging. De appartementen zijn comfortabel én energieneutraal. Dit dankzij optimale isolatie, zonnepanelen op het dak, vloerverwarming en een aansluiting op het warmtenet. De appartementen hebben dan ook geen gasaansluiting.

Simon Stevin

Wethouder Weijland over het BloemKwartier: “Mooi dat er weer een plan de verkoop in gaat. Je merkt dat het beter gaat met de woningbouw. Er is veel belangstelling voor wonen op de kazerneterreinen. Op Maurits noord is bijna alle grond al uitgegeven. En op Simon Stevin gaat het nu ook heel snel. Ik weet dan ook zeker dat deze 30 appartementen heel snel verkocht zijn en dat er dan ook snel gebouwd kan worden.

Het bijzondere aan BloemKwartier vind ik dat dit plan zo goed refereert aan de oorspronkelijke bebouwing op de kazerne, die gedeeltelijk behouden blijft. En met het atrium laten ze zien ook heel creatief te zijn.”

Ede.nieuws.nl

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden