Na Lunteren en Otterlo nu ook Bennekomse vlag te koop

Historische Vereniging Oud-Bennekom
Foto: Ede.nieuws.nl

De Bennekomse vlag die in 2012 aan burgemeester Cees van der Knaap werd aangeboden door Historische Vereniging Oud-Bennekom is nu ook voor alle Bennekommers te koop.

De vlag is gebaseerd op de gemeentevlag van Ede: blauw/geel met extra twee pilaren met bollen. Deze flankeerden ooit de toegang tot Huis Nergena en De Prinsenhof, woningen van de burgemeestersfamilie Prins.

Voor wie Bennekom warm hart toedraagt, is dit een collector’s item. Op hoogtijdagen zou het hele dorp blauwgeel kunnen kleuren. Lunteren en Otterlo gaven eerder het voorbeeld met een eigen vlag.

Tot 31 oktober is de vlag te bestellen voor tien euro per stuk. Historische Vereniging Oud-Bennekom ondersteunt het initiatief van harte. Bestelformulieren zijn op Vlegeldag 23 augustus, Oogstfeest 2 september en de Open Monumentendag in Bennekom in de kraam van de verenging te krijgen.

Bij EyeWish Opticiens aan de Dorpsstraat 32 in Bennekom kunnen ge├»nteresseerden dagelijks terecht tot 31 oktober. De vlag kan ook worden besteld bij Oud-Bennekom via mail [email protected]

Schrijf je mee? EyeWish

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden