Wegafsluitingen tijdens Heideweek 2017

Foto:

Komende vrijdag is het weer zover. Van 18 tot en met 26 augustus is het feest in de gemeente Ede. De 82ste editie van de Heideweek. In elke plaats in de gemeente zijn er de leukste activiteiten. Geniet volop van de modelvliegshow, opzwepende muziek en de bekende Vlegeldag in Bennekom.

Maar ook Heideweek Culinair, verschillende markten, sportevenementen en natuurlijk de Oud Lunterse Dag. Zomaar een greep uit de vele activiteiten in de Heideweek.

De Heideweek is een feest voor en door alle inwoners van de gemeente. Er is voor iedereen iets te doen.
Dit jaar zijn de evenementen in Ede Centrum voor het eerst op het Kuiperplein in Ede. Lees hieronder wat dat betekent voor de bereikbaarheid van het Kuiperplein en het Centrum van Ede

Parkeren Kuiperplein

Vanwege de evenementen op het Kuiperplein en de opbouw hiervan kunt u daar tussen 14 augustus 7.00 uur en 28 augustus 14.00 uur beperkt parkeren. Maandag 14 augustus is het parkeerterrein gesloten. Vanaf 15 augustus zijn er 25 plaatsen voor kort parkeren (max. 1 uur). Op de avonden dat er evenmenten van de Heideweek zijn is het tot 18.00 uur mogelijk om te parkeren en op woensdag 23 augustus tot 13.00 uur in verband met het kinderfestival. U kunt ook kort parkeren op de tijdelijke parkeerstrook aan de Veenderweg. Vanaf 18 augustus kunt u na 17.00 uur en in het weekend op het parkeerterrein van Woonstede parkeren.

Wegafsluitingen

Om alles in goede banen te leiden, zijn diverse (tijdelijke) wegafsluitingen nodig. De Telefoonweg is op vrijdag 18, zaterdag 19, donderdag 24 en zaterdag 26 augustus 2017 tussen 19.00 en 00.30 uur ter hoogte van het Kuiperplein afgesloten voor auto’s. Deze avonden zijn er speciale parkeerplaatsen voor fietsen op het Marktplein en de Telefoonweg. Dus kom vooral op de fiets als u kunt!

Op zaterdag 19 augustus is de Cityrun en de Heideoptocht. Het parcours is tussen 17.30 uur en 21.00 uur afgesloten voor auto’s. Het gaat om de route: Raadhuisstraat, Molenstraat, Schaapsweg, Veenderweg, Telefoonweg, Stationsweg, Breelaan, Detmarlaan, Arnhemseweg. Hierdoor kunt u Ede Centrum niet bereiken met de auto. Ook kunt u de parkeergarages Q-park Markt, Halte en Achterdoelen niet in- of uitrijden.

Bennekom en Lunteren

Het centrum van Bennekom is op woensdag 23 augustus afgesloten voor verkeer. Op zaterdag 26 augustus is het centrum van Lunteren afgesloten.

Op www.bereikbaargelderland.nl vindt u alle verkeersmaatregelen.

Vol programma

Er is ontzettend veel te beleven in de Heideweek. Komt u ook meedoen, kijken, sporten, eten, proeven of wandelen? Kijkt u voor het complete programma op www.heideweek.nl.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden