112

Politie Ede pakt oplichters op die bossen bloemen gebruiken als afleiding

Foto: Ede.nieuws.nl

Onlangs heeft de politie meerdere meldingen ontvangen van oplichters in Ede.

Zo kwamen op de Louise Henriettelaan, twee onbekende vrouwen aan de deur. Ze hadden een bos bloemen bij zich en vertelden dat ze oudere mensen kwamen helpen. Ook zouden ze naar eigen zeggen zwanger zijn.
Een nietsvermoedende bewoner liet de dames binnen. Eenmaal in de woning wisten de dames stiekem op de slaapkamer te komen waar haar sieraden doorzocht werden.

Enkele dagen later, op de Commandeursweg in Bennekom, wilde een buurtbewoner net haar planten in de tuin water geven, als er een jongeman en een jongedame (wederom met een bos bloemen) aan komen lopen. Als de jongeman vraagt of hij even naar de wc mag geeft de bewoner toestemming. De jongedame houdt daarbij de bewoner aan de praat. Als beide vertrokken zijn blijkt dat de jongen het huis doorzocht heeft.

Op de Haldereng in Bennekom, lag een bewoner in de stoel even te slapen en had vanwege de warmte de achterdeur open staan. Plots stonden er een onbekende man en vrouw in de kamer met de vraag of hij een bos rozen wilde kopen. Wederom wilde één van hen even naar de wc. Zonder het antwoord af te wachten liep hij door terwijl de vrouw de bewoner afleidde. Als de man en vrouw zijn vertrokken blijkt opnieuw het huis doorzocht te zijn en was er geld uit de portemonnee weggenomen.

Door een oplettende buurman van één van de slachtoffers kon een goed signalement worden afgegeven en kon de politie als snel actie ondernemen. Door een gezamenlijke actie van de politie Ede en Wageningen konden er twee verdachten bij een nieuwe poging van oplichting worden opgepakt. Ze zijn voor verhoor meegenomen naar het bureau.

Bron: Politie Ede op Facebook

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden