112

Inwoners op de bres: samen voor een veilig Veldhuizen

Foto: : Adviesbureau Aimon

Inwoners op de bres: samen voor een veilig Veldhuizen

Door Ria Maliepaard

EDE- In de maand december, voor en tijdens de jaarwisseling, zetten betrokken inwoners zich in surveillanceteams in voor rust en veiligheid in de wijk Veldhuizen. Adviesbureau Aimon werkt hierin samen met de gemeente en wijkorganisaties.

De deelnemers zijn 25 mannen van 20-55 jaar. Aimon, specialist in communicatie en inclusie, heeft deze wijkbewoners in vijf trainingsdagen geleerd hoe op straat positief met jongeren in gesprek te gaan en veilig te werken. Ook fysieke trainingen en teambuilding kwamen aan bod. De surveillanceteams gaan alle december weekenden, de week voor de jaarwisseling en tijdens Oud en Nieuw op pad in de wijk.

Aimon heeft dit project ontwikkeld omdat ook de inwoners van Veldhuizen graag het hele jaar rond in een rustige en veilige wijk wonen. El Akil Ben, Messaoud (Aimon): “Wij kennen de wijk door en door. En we zien heel veel positieve inwoners. Dat zijn krachtbronnen die zich graag inzetten voor de gemeenschap waar ze zelf deel van uitmaken. En deze gemotiveerde mensen hebben we tot surveillanceteams gesmeed.” Aimon werkt hierin nauw samen met veiligheidsadviseurs van de Gemeente Ede, de gebiedsmanager, TOV, de politie en de BOA’s. Ben Messaoud: “Je moet van elkaar weten wat je doet en elkaar zo nodig snel kunnen bereiken. Daarbij is wijkcentrum het Kernhuis ons centrale punt, waar we ook de opleiding hebben verzorgd. Alleen door samen te werken met alle relevante partijen slaagt onze aanpak.”

Draagvlak

Voor slagen van het project is bekendheid onder de wijkbewoners van groot belang. Aimon gebruikt hiervoor diverse media, zodat jong en oud op de hoogte zijn. De surveillanceteams zijn herkenbaar aan het logo op hun kleding en bewoners kunnen hen op straat aanspreken. Maar ze kunnen zeker ook de inzet van de teams ondersteunen door thuis, met kinderen, buren en vrienden, te praten over wat iedereen zélf kan bijdragen aan een veilige en leefbare wijk.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden