112

Straten en camping blank door stevige onweersbuien in de gemeente Ede en Barneveld

Langzaam overtrekkende onweersbuien zorgen dinsdag in delen van de gemeente Ede voor wateroverlast. Vooral in de regio Barneveld is het flink tekeergegaan.

“Het spookt op sommige plaatsen!”, meldt Weer.nl. “Na een maximumtemperatuur van 36 graden, kwam het in Lunteren, Ede en Barneveld tot noodweer!” Op beelden die online worden gedeeld is te zien dat daar bomen wegwaaien door forse windstoten die gepaard gaan met regen en hagel.

In Barneveld, waar volgens weerman Reinier van den Berg een zware bui stil hing. “Lokaal valt vast meer dan 50 mm!”, meldt hij op Twitter. Op beelden is onder andere te zien dat een camping in Lunteren en straten in Barneveld blank zijn komen te staan.

BARNEVELD – Dinsdagavond 11 augustus rond 18.15 uur is een woning aan de Brahmalaan in Barneveld getroffen door blikseminslag. Er zou geen brand in de woning zijn geweest. De brandweer heeft met een hoogwerker het dak geïnspecteerd.

DE KLOMP – Dinsdagavond 11 augustus rond 18.50 uur was brand ontstaan in het dak van een woning aan de Dokter Hoolboomweg in De Klomp. Mogelijk is blikseminslag de oorzaak van de brand geweest. De brandweer had het vuur snel geblust en voor zover bekend raakte niemand gewond.

Veel meldingen voor de brandweer

De brandweer meldt dat in het gebied tussen Ede en Barneveld veel meldingen zijn binnengekomen. “Naast veel omgewaaide bomen, losse takken en wateroverlast zijn er ook twee brandjes ontstaan door blikseminslag.” De brandweer heeft zeker tot in de nacht door moeten werken om alle meldingen te kunnen afhandelen.

ProRail meldt dat aan het spoor bij Barneveld spoedreparaties moeten worden uitgevoerd omdat technische onderdelen door de bliksem zijn vernield. Die moeten daardoor vervangen worden.

Het is niet ongebruikelijk dat er na dagen met hoge temperaturen en een hoge vochtigheidsgraad onweersbuien ontstaan.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden