112

Politie achtervolging op de A1 eindigt in Otterlo. Politie doet inval op Droompark De Zanding

Foto: Ede.nieuws

Voorthuizen – Otterlo Automobilist ramt een busje in vluchtpoging

Een automobilist is donderdagochtend rond 06.00 uur ontkomen aan de politie na een achtervolging op de A1 bij Voorthuizen. De politie kwam het voertuig op de A1 op het spoor bij een kentekenplaat signalement. Er waren zeker vier politieauto’s voor de achtervolging ingezet.

Het voertuig en de bestuurder stond gesignaleerd in verband met ‘zware strafbare feiten’, zegt een woordvoerder van de politie.

Zoektocht met helikopter

De politie trof de auto een zwarte BMW, na een grote zoekactie aan in de buurt van De Zanding in Otterlo. Er is volgens een woordvoerder onder meer met een helikopter gezocht naar de bestuurder, maar er is nog niemand aangehouden. De politiewoordvoerder bevestigt dat er bij de achtervolging een ‘treffen’ is geweest met een busje wat voor een stoplicht stond te wachten. ‘Dat wordt meegenomen in het onderzoek, want die persoon zal waarschijnlijk aangifte doen.’

Het is nog niet bekend waar de bestuurder van verdacht wordt.

Update

Donderdagmiddag heeft een arrestatieteam een inval gedaan op Droompark De Zanding aan de Vijverlaan in Otterlo. Bij de inval werd diverse hulpdiensten ingezet, waaronder de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD). Waarom de inval werd gedaan, is nog niet bekend.

Bron: Omroep Gelderland

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden