112

Politie Ede zoek eigenaar van fiets

Foto: Politie Ede Facebook

Zaterdag 16 mei kreeg de politie Ede een melding om naar het Stationsplein Ede te gaan.
Er was een man gezien op de fietsenstallingsplaats die met een kniptang in zijn handen tussen de fietsen in het fietsenrek stond. Een opmerkzame voorbijganger belde de politie en gaf het signalement van deze man door.

Agenten zijn met meerdere eenheden naar het station van Ede-Wageningen gereden, om de eventuele verdachte op te pakken. Toen de agenten op het Stationsplein aankwamen, spraken zij de melder en die gaf aan dat de man nog aanwezig was en wees in de richting van een paadje, welke zich naast het gebouw van het station bevond. Dit paadje was van twee zijden te benaderen. Vandaar dat de andere eenheid naar de andere zijde van het paadje reed.

De agenten zagen de man staan en liepen naar hem toe. Op het moment dat de man zag dat ze voor hem kwamen, draaide hij de fiets om en ging op zijn trappers staan. Toen zette een agent de achtervolging te voet in. De verdachte had er flink de vaart in en reed de Ariënsweg op. Deze weg loopt dood, waardoor de man genoodzaakt was van de fiets af te springen om aan de agenten te ontkomen. De man is over een hekje gesprongen en de bosschages in gerend waarbij hij de fiets achterliet. Helaas is deze man na een zoektocht niet meer gevonden.

Nu vraagt de politie zich af, of deze fiets mogelijk van diefstal afkomstig is én of iemand deze herkent! Is dit jouw fiets? Stuur dan een PB en dan nemen wij contact met je op!

Facebook politie Ede
Of  telefoon: 0900 8844

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden