112

Brand bij wok-restaurant Oriental

EDE - Dinsdagavond 17 september rond 18.25 uur.
EDE - Dinsdagavond 17 september rond 18.25 uur.
Foto: ASMedia

Op dinsdagavond 17 september rond 18.25 uur was er brand ontstaan in het wok-restaurant Oriental aan de Achterdoelen in Ede.

De hulpdiensten waren grootst uitgerukt. Bij de brand kwam veel rook vrij. De brandweer had ook de hoogwerker ingezet. Het pand waarin het restaurant gevestigd is werd ontruimt en de Raadhuisstraat was om de hulpdiensten ruimte te geven afgesloten.

Stadscafé Oscar werd gebruikt door het ambulancepersoneel om zeven mensen na te kijken op mogelijk schadelijke gevolgen van rook-inhalatie, dit vertelde de woordvoerder van de Veiligheidsregio. Burgemeester René Verhulst was aanwezig omdat er alarm gegeven was voor een grote brand.

Over de oorzaak en ontstaan van de brand is op het moment nog niets bekend. Naar de oorzaak van de brand zal onderzoek worden gedaan.

Update:

De complexe brand is in de keuken begonnen. Via het afzuigsysteem kon de hitte zich door het hele pand verspreiden. De brand was moeilijk te bestrijden omdat het afzuigsystemen zich in een gesloten ruimte bevond.

Drie woningen boven het restaurant zijn onbewoonbaar geworden. Stichting Salvage kwam ter plaatse om de bewoners te helpen. Een persoon is vanwege zijn opgelopen verwondingen in het ziekenhuis opgenomen.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen