112

Rechtbank Arnhem eist zes jaar en tbs tegen moordenaar Willianne uit Ede

Foto:

Vandaag woensdag 16 augustus diende de zaak tegen Thomas B die wordt verdacht van het wurgen van de 19-jarige Edese Willianne.

Tijdens de zitting is het duidelijk geworden dat er een chatgesprek voor de fatale avond was geweest en zij een seksafspraak hadden gemaakt. Op de avond van de moord hadden de twee seksuele handelingen over en weer gedaan, daarna is er ruzie ontstaan over de betaling van de seks.

Grof geweld

Thomas B verklaarde tijdens de zitting, dat hij niet meer wist hoe lang hij het touwtje om de nek van Willianne had aangetrokken. Ook wist hij niet meer, waarom hij het slachtoffer ook nog eens met een snoeischaar had geslagen.

Officier van justitie

‘Er is heel grof geweld op Willianne uitgeoefend’, stelde de rechtbank. De verdachte had op dat moment een vriendin. ‘Er hangt iets engs over u heen’, oordeelde de officier van justitie.

Deskundigen

Volgens de deskundigen tijdens de zitting heeft de verdachte Thomas B een persoonlijkheidsstoornis en een slaapstoornis. ‘Maar we hebben geen goed beeld van de verdachte kunnen krijgen, wat zijn gedachten zijn’, staat in het psychiatrisch en psychologisch rapport.

Wel stellen de deskundigen dat de verdachte tbs zou moeten krijgen. Hij is verminderd toerekeningsvatbaar en de kans op herhaling is groot.

De rechter doet over twee weken, op 30 augustus, uitspraak.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden