DOK Ede Acro naar Hellendoorn voor de 2e plaatsingswedstrijd van de C-lijn

16 mei 2022, 11:57 Nieuws
acro14
Op zaterdag 14 mei was het weer vroeg dag voor de acro afdeling van DOK en ons als trainers.
Door: Jojanneke van der Boom en Katrin Oltmer.
Om half 7 ’s morgens vertrokken we richting Hellendoorn voor de 2e plaatsingswedstrijd van de C-lijn. DOK doet dit jaar voor het eerst mee in de C-lijn, wat al een prestatie op zich is. Dit keer deden twee teams van DOK mee.
Marlou Kruizinga, Layra Top en Vera Vermeulen waren direct in het eerste blok aan de beurt, als tweede team. Dat is best spannend, want dan komen er nog veel teams die over jouw score heen kunnen gaan. Ze startten de wedstrijddag met hun tempo oefening. Ze hebben een mooie oefening neergezet en dit werd beloond met een score van 22,460. In het vierde wedstrijdblok was hetzelfde team aan de beurt met hun balansoefening.
De vorige wedstrijd hadden de meiden al laten zien dat ze zowel de jury als het publiek hier helemaal in mee kunnen nemen. En ook nu kregen ze een hoge score: 23,700. Daarna bleef het spannend, want met zulke scores draai je mee in de top van de C-lijn.
In blok 5 was het andere team van DOK aan de beurt. Sanne Veldhuizen, Minka Zivkovic en Tirza de Groot hadden de eerste plaatsingswedstrijd niet mee kunnen doen ivm blessures. Ook deze wedstrijd hebben ze maar één van de twee oefeningen laten zien. Zij lieten een mooie balansoefening zien. Helaas ook één onderdeel dat niet werd geteld, maar toch nog een nette score. Het werd beloond met een score van 21.620, waarmee ze op het onderdeel balans als 8e eindigden.
En wat was het een prachtige beloning van vele uren trainen, hard werken en doorzetten. Marlou, Layra en Vera werden 2e en kregen het zilver omgehangen met een totaal van 46,160. Hiermee hebben ze ook ruim de limiet voor het NK gehaald. Nu nog afwachten hoeveel teams er door mogen naar het NK op 25 juni in Ahoy.