Swingend muziektheater van Jalafusi Big Band in Cultura Ede

Foto: Cultura Ede

De Jalafusi Big Band uit Ede stort zich donderdagavond 30 maart, samen met zangeres Pien Schneider, bandleider Maurice Ditmer en regisseuse Maria Couprie, op een uitdagend project: Frontvrouw.

Nederlandse vertalingen van jazzstandards vormen de basis voor dit swingende muziektheaterconcert in Theater Cultura Ede. De combinatie van muziek, theater, beeld en een flinke dosis humor vormen de basis voor een afwisselende en vrolijke show.

Zangeres

De ervaren zangeres Pien Schneider is gewend om bekende Nederlandse artiesten als Frans Bauer, René Froger, Thomas Berge en vele anderen vocaal te begeleiden. Daarnaast is zij (studio)zangeres, zangcoach, schrijft en bewerkt ze songs. Zij hoopt met haar eigen vertalingen in “Frontvrouw” ook te bereiken dat het publiek eens op een heel andere manier luistert naar bekende stukken als: Fly me to the moon (Kom vlieg met me mee), No more blues (Terug naar huis/Heimwee) en The look of love (Hoe jij soms kijkt).

Bandleider

Bandleider Maurice Ditmer werkt tevens als trompetdocent en coördinator aan muziekschool de Muzen in Veenendaal en als muziekdocent aan het Berlagelyceum in Amsterdam. Verder dirigeert hij regelmatig koren en orkesten en is hij als trompettist op verscheidene podia te horen.
Jalafusi speelt muziek op de scheidslijn van jazz, latin, funk, pop, blues, fusion en alles wat daar tussen zit. De band is ambitieus en ontwikkelt zich razendsnel. Dat betaalt zich inmiddels uit. Zo speelde de bigband bijvoorbeeld in het Openluchtmuseum, Park de Hoge Veluwe, Park Sonsbeek, Openluchttheater Ede en bij Cultureel Café Dante en Muziek bij de Buren in Cultura.

Frontvrouw, is te zien op donderdag 30 maart, aanvang 20.15 uur. Cultura, Molenstraat 45, Ede. Kaartjes via Cultura: Tel. 0318-672800 of direct via de website van Cultura. Kaartje is incl. koffie/thee, garderobe en pauzedrankje. Parkeren op het Kuiperplein, achter Cultura, vanaf 18.00 uur gratis.

Bron: Cultura Ede.

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden