Lekker samen zingen!

Foto: Ede.nieuws.nl

Op 18 september organiseerde Cultura voor de 3de keer een cultuurdag voor basisscholen uit de gemeente Ede.

Het doel is de scholen uit de gemeente Ede samen te laten komen, met elkaar kennis te laten maken en samen te werken.
Dit keer stond de dag in het teken van samen zingen, een kleine 300 kinderen van 9 verschillende basisscholen (gereformeerd, christelijk, openbaar en speciaal onderwijs) maakten in 1 dag een muziekvoorstelling, met als uitvoerlocatie het Openluchttheater in Ede.

In de ochtend kregen alle leerlingen een muziekworkshop in Cultura. Ze gingen aan de slag met klappen, stampen en zingen in combinatie met body beats. Per bouw werd er geoefend in de theaterzaal. Na deze energieke workshop werd er geconsenteerd geknutseld tijdens de beeldende workshop.

Alle groepen hebben in de ochtend T-shirts versiert met het muziekthema als inspiratie. De onderbouw kreeg gele shirts, de middenbouw rode en de bovenbouw blauwe.

In de middag vertrokken alle groepen vanuit Cultura richting het Openluchttheater Ede waar de voorstelling zou plaatsvinden. Het was super mooi weer en de samenzang klonk prachtig. De gemaakte shirts zorgde voor een mooi plaatje en de stralende gezichten van de kinderen maakte het compleet. Het was weer een topdag!

De diverse scholen hebben intensief met elkaar samengewerkt, met elkaar kennis gemaakt en heel veel plezier beleefd. Het doel van de dag is bereikt en in het voorjaar 2019 organiseren weer zo’n dag!

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen