Vier goud en drie zilver voor Climax Junioren bij GOK

Foto's Climax Ede
Foto's Climax Ede
Foto: Ede.nieuws.nl

Op zaterdag 3 juni streden 2 jongens C en 5 meiden D-junioren van Climax met succes om de winst op individuele onderdelen bij de Open Gelders Overijssels Kampioenschappen in Heerde.

Een hoofdrol was er voor Joram van de Bospoort die op drie onderdelen goud wist te behalen. Daarnaast haalden de estafette meiden junioren D met Teddie, Evelyn, Céline en Ilse ook een prachtige gouden medaille. Céline van Heerikhuize en Max Botschuijver behaalden samen nog drie mooie zilveren medailles.

Het Open Gelders Overijssels Kampioenschap voor C- en D-junioren trok dit jaar bijna 200 atleten. Naast deelname aan een estafetteteam mocht iedere atleet op maximaal drie onderdelen uitkomen

.

Junior C Joram van de Bospoort wist opnieuw een grote indruk achter te laten door te winnen op zijn onderdelen hoogspringen, verspringen en 300 meter horden. Bij het hoogspringen kwam Joram dit keer tot een hoogte van 1.83 meter, waar de nummer twee bleef steken op 1.60 meter. Bij het verspringen kwam Joram pas op stoom in de finale, waar hij een nieuw Pr sprong van 5,68 meter. Op de 300 meter horden hield hij met zijn 42,26 seconden alle concurrentie achter zich.
Max Botschuijver deed het op de onderdelen speerwerpen en 100 meter sprint ook uitstekend door zilver te winnen. Zijn afstand bij het speerwerpen was 38,77 meter en zijn tijd op de 100 meter sprint 12,10 seconden.

De Junioren D-meiden Teddie Nieuwenburg, Evelyn Navarro, Céline van Heerikhuize en Ilse Veen lieten zien vier snelle dames te zijn in de estafette. Zij bleven alle andere teams ruim voor door de 4 x 60 meter in 32,81 seconden af te leggen. Teddie, Ilse en Evelyn wisten daarnaast individueel op de 60 meter sprint ook goede tijden neer te zetten met respectievelijk een 9e, 11e en 12e plaats.
Naast deze mooie prestaties leverde de 1000 meter spektakel op bij de meisjes junioren D, waarbij Céline haar concurrente Bridget Konings van Ciko er al snel uitliep, maar de strijd met Tess van Randtwijk op 29 honderdsten net verloor. Desalniettemin leverde dit voor Céline een mooie zilveren medaille op en met haar supersnelle tijd van 3:05,09 minuten een nieuw clubrecord in alle junior-categorieën en zelfs bij de senioren.

Dorine van Leeuwen eindigde twee keer als vijfde. Bij het hoogspringen viel ze na 1,38 meter geblesseerd uit, waardoor ze haar aspiraties op een medaille moest laten varen. Bij het speerwerpen wierp zij haar speer naar een nieuw Pr van 24,41 meter. Bij het kogelstoten eindigde ze bovendien als tiende met een afstand van 8,09 meter.
Evelyn Navarro sprintte op de 60 meter horden naar een tijd van 11,85 seconden (8e). Drie van de vier estafette dames eindigden mooi op de 60 meter sprint: Teddie Nieuwenburg was de snelste met 8,99 seconden (9e), Ilse Veen volgde met 9,03 seconden (11e) waar Evelyn direct achter zat met 9,04 seconden (12e). Teddie Nieuwenburg behaalde met haar 17,48 meter bij de discuswerpen en het hoogspringen met 1,25 meter ook nog twee keer een negende plaats.

Alle uitslagen zijn na te lezen op https://www.atletiek.nu/wedstrijd/uitslagen/10061/

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen