‘VaderDag’ rondom hooggevoeligheid

Foto: John Voermans

‘Onze uitgeverij richt zich specifiek op hooggevoelige kinderen. We zien dat vaders nog wel eens worstelen met de gevoeligheid van hun kind’. Moet je je kind niet juist ‘hard’ maken, want dat is de maatschappij ook, horen we nog wel eens. En er wordt al gauw gezegd ‘Stel je niet aan’, terwijl het voor een kind juist zo belangrijk is dat de gevoeligheid (h)erkend wordt’, vertelt Josina Intrabartolo, die samen met haar man Mark Hemmer eigenaar is van Scrivo Media.

Praktische lezing Om vaders (verder) op weg te helpen bij de opvoeding van hun kind organiseert Scrivo Media op 6 oktober -in de Week van de Opvoeding- deze interactieve dag. Therapeute Leonie le Doux uit Ede, coauteur van het boek. ‘De Gids over hooggevoelige kids’ start met een praktische lezing over hooggevoeligheid. Ze geeft ook veel praktische tips die vaders direct kunnen toepassen om de band met de kinderen te verstevigen.

De tweede lezing wordt gegeven door Suzanne Strijbosch-Van Snippenberg, auteur van de gids over prikkelverwerking bij kids. Deze kinderfysiotherapeute zoomt in op de rol die vaders kunnen vervullen om overprikkeling te voorkomen. Ze gaat bijvoorbeeld in op het het belang van bijvoorbeeld stoeien, samen hutten bouwen of buiten spelen.

Steviger Tussen de lezingen door is er een korte workshop ‘Ki’van Christiane Bahr waarbij de deelnemers ervaren hoeveel kracht zij onbewust hebben. Met praktische oefeningen ontdekken de deelnemers bijvoorbeeld hoe zij -maar dus ook hun zoon of dochter- veel steviger in hun schoenen kunnen staan.

De Scrivo VaderDag wordt op 6 oktober gehouden in De Fietser in Ede, van 9.30 tot 12 uur. Na de sessie is er volop de gelegenheid om fietsen te testen in hét fietstestcentrum van Nederland. Tickets kosten 20 euro en zijn verkrijgbaar via www.scrivomedia.nl/vaderdag.

Akulaan 2 2

De Fietser

Ede

Mark Hemmer

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen