Jan Willem van Ede nieuwe coach CKV Reehorst’45

Foto: Ede.nieuws.nl

Jan Willem van Ede tekende maandag voor één seizoen bij de Edese korfbalvereniging. Barnevelder Van Ede wil Reehorst trainen en coachen omdat hij in de afgelopen jaren heeft gezien dat de selectie al langere tijd constant is. ”Ook heeft Reehorst een mooie accommodatie met mogelijk een sporthal waardoor er groei zal zijn.”

Reehorst koos voor Jan Willem van Ede omdat hij past bij de ambitie van de Edese club. ”We willen promoveren en een stabiele tweedeklasser worden”, spreekt voorzitter Dick Kraaij uit: ”Daar hoort een goede trainer bij. Ook een trainer die de club erbij betrekt.” Anja Quartel, voorzitter van de Technische Commissie vult aan: ”Het huidige eerste is een leuke ploeg, de basis staat. Onze jeugd heeft potentie en dus zal er aansluiting moeten zijn. Van Ede heeft oog voor de jeugd en durft jonge spelers in te passen.” De 47-jarige trainer leidde eerder de hoofdmachten van Kesteren (Kesteren), DWS (Kootwijkerbroek), Revival (Terschuur), Arena (Rhenen) en de A1 van Odik op het hoogste niveau.

Van Ede wil in Ede een team neerzetten waarbij alle spelers allround zijn. ”Het team moet niet afhankelijk zijn van een speler. De rest moet op kunnen staan. Ik wil elke week met een vast patroon kunnen spelen.” Hij vindt de indeling van de zaalcompetitie van 2018/2019 heel aantrekkelijk: ”Het zijn veel zondagsploegen uit het Oosten. Die schat ik toch iets minder sterk in. We hebben goede kansen.” In het nu lopende veldseizoen heeft Reehorst nog kans om te promoveren naar de tweede klasse.

De toekomstig hoofdcoach van Reehorst vindt het mooie van korfbal dat het een variabele, snelle balsport is. ”En gemengd, dat is ook belangrijk”, voegt hij toe. De Barnevelder is getrouwd en heeft twee dochters van 9 en 11. Zij korfballen bij Odik. Hij werkt bij Defensie als burger en zorgt voor de veiligheid van materiaal op missies.

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden