Inline-skate seizoen goed begonnen

Marit van Beijnum
Marit van Beijnum
Foto: Jelle van Beek

In Heerenveen werd dit weekend de eerste skeelerwedstrijd van dit seizoen gereden. Tijdens de landelijke baan competitie komen rijders uit heel Nederland tegen elkaar uit. Ook de Edese IJsvereniging deed mee met vijf rijders.

In de allereerste serie van het seizoen, mocht Jasmijn Hiddink ‘s ochtends het spits afbijten bij de kadetten. Ze werd 22e op deze afstand. Voor Jelle Stienstra was er een verdienstelijke plek in de halve finale op de 500 meter. Hij eindigde als 6e bij de junioren B en werd 10e in het dagklassement.

In de avond kwamen de heren en dames in actie. Bij de landelijke baan worden alle categorieën vanaf junioren A samengevoegd. Hierdoor reden Chaim Boer en Bauke van Beek in dezelfde categorie in een ijzersterk deelnemersveld met o.a. Gerry Heckman en wereldkampioen Jordy van Workum. Chaim en Bauke reden keurige uitslagen door als 46e en 48e te eindigen.

Voor Marit van Beijnum was er een mooie finaleplek op de 500 meter. Helaas viel ze daarin net naast het podium en werd 4e.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen