Een mooie voetbalmiddag in Amsterdam voor DTS dames 1

DTS Ede dames 1 heeft in Amsterdam wederom laten zien dat ze in goede vorm verkeren. Waar vorige week eenvoudig gewonnen werd van Be Quick, werd ook zaterdag eenvoudig gewonnen van Buitenveldert. Direct vanaf de eerste minuut liet DTS zien waar ze voor kwamen, alleen de winst telde.

Dit resulteerde in éénrichtingsverkeer richting het doel van Buitenveldert. DTS Ede kreeg de ruimte om te voetballen en maakte hier ook dankbaar gebruik van. Veelvuldig werden er mooie combinaties gemaakt en kwamen er grote kansen. In de 8e minuut werd Sofie Houba in het strafschopgebied onderuit geschopt en hieruit volgde een penalty. Gera op den Kelder schoot deze vervolgens koelbloedig binnen. 3 minuten later was het al 0-2 door een doelpunt van Willeke Pater. Hierna werd de wedstrijd wat rustiger en kreeg ook Buitenveldert wat meer balbezit. De score had in de eerste helft al uitgebreid kunnen worden door vele kansen, echter had DTS Ede het vizier nog niet op scherp staan. De 2e helft zagen we een ander DTS Ede, veelvuldig werd de aanval weer gezocht, echter stond nu wel het vizier op scherp.

Al in de 47e minuut resulteerde dit in een doelpunt van Carolien Filippo, 0-3. Hier wilde DTS het niet bij laten zitten en met het veldoverwicht kon de voorsprong worden uitgebouwd. Door doelpunten van opnieuw Carolien Filippo, nogmaals Willeke Pater en een doelpunt van de ingevallen Anoek Blankespoor werd het 0-6. De DTS Dames hebben deze wedstrijd weer laten zien wat goed voetbal is door de vele kansen die gecreëerd werden en de mooie combinaties die werden gemaakt.

Nu wacht volgende week een zware tegenstander, dan komt namelijk nummer 2 Saestum op bezoek.
Op dit moment bedraagt de voorsprong 6 punten en die hopen de dames van DTS vast te houden of
zelfs te vergroten. Het belooft een spektakel te gaan worden, hopelijk zijn jullie er bij om DTS Dames 1 aan te moedigen!