DTS pakt koppositie na winst in topper (0-2)

Zaterdag 3 november stond voor DTS een absolute kraker op het programma. Er werd afgereisd naar Sassenheim, waar aangetreden werd tegen de nummer 1: Ter Leede. Van voorgaande ontmoetingen wist DTS dat dit een zware wedstrijd zou worden met veel strijd. DTS was er dan ook op gebrand om drie punten te pakken en de koppositie van Ter Leede over te nemen.

Ondanks dat DTS vanaf begin af aan het overwicht had, werden de verdediging en Renate Verhoeven in de eerste minuten een aantal keer aan het werk gezet. Ter Leede maakte veelvuldig gebruik van de goede trap van het centrale duo en de snelle buitenspelers. In de eerste tien minuten resulteerde dit in een tweetal kopkansen voor Ter Leede.

Na een aantal speldenprikjes van DTS, bracht DTS in de 11e minuut de 0-1 op het scorebord. Na een voorzet van Ter Leede, die goed werd weggewerkt, stuurde Carolien Filippo Willeke pater diep. Willeke hield de bal goed vast en legde de bal aan de rechterkant van het veld terug op de doorgelopen Carolien. Zij draaide om haar tegenstander en schoot de bal van c.a. 20 meter schitterend via de binnenkant van de paal in de verre bovenhoek binnen.

Een bevrijdende treffer, die DTS daarna hielp om het krachtsverschil groter te maken. Er volgde veel balbezit en een aantal (kleine) kansen voor DTS. Tegen het einde van de eerste helft maakte DTS de ruimtes iets te groot, waardoor Ter Leede zich weer terug in de wedstrijd speelde. Net voor rust kreeg Willeke nog een kans op de 0-2, maar haar subtiele schot belandde in eerste instantie op de paal en werd in tweede instantie heel goed gekeerd door de keepster. Met een 0-1 ruststand werd de kleedkamer opgezocht.

In de rust werd er benadrukt samen de ruimtes klein te houden en geen tegendoelpunt te incasseren. De eerste twintig minuten na rust was vrij rommelig en speelde zich met name op het middenveld af. Naarmate de wedstrijd meer naar het einde toeging, volgden er ook meer kansen. Sofie Houba had na een goede loopactie de 0-2 op de schoen, maar opnieuw lag de keepster van Ter Leede in de weg. Niet veel later was het aan de andere kant keepster Renate Verhoeven die DTS op de been hield, toen ze een harde kopbal van Ter Leede katachtig uit de hoek dook.

De laatste minuten van de wedstrijd waren ongelofelijk spannend: Ter Leede bleef de bal erin pompen, en DTS moest vechten voor het waard was. Toen de 90 minuten al enige tijd voorbij waren, kreeg DTS op de rand van het strafschopgebied nog een vrije trap. Via de muur veranderde de ingeschoten bal van richting en was het Anoek Blankespoor die het laatste zetje gaf: 0-2!! De ontlading was groot, en de scheids gunde DTS het feestje door meteen af te fluiten.

Een mooie teamprestatie, waarin DTS voetballend het overwicht had en heel veel strijd toonde om de drie punten mee naar Ede te nemen. Volgende week wacht opnieuw een uitwedstrijd, als DTS het opneemt tegen Be Quick ’28 in Zwolle.

Eindstand 0-2 (0-1)