De Wereld Scouting Wedstrijden op het Wekeromse Zand

Foto: Menno van Holland

Afgelopen zaterdag kwamen bijna 200 scouts, jongens en meiden tussen de 11 en 15 jaar, van 8 Scoutinggroepen van de Regio Neder Veluwe samen op het Wekeromse Zand om de regionale herfstactiviteit met elkaar te spelen.

Verkenners, Padvindsters of Scouts van verschillende  Scoutinggroepen; Scouting Bennekom (Bennekom), Pieter Maritz (Ede), Scouting Jan Hilgers (Ede), Scouting Tarcisius (Ede), OPV Schoonoord (Oosterbeek), Emmagroep (Renkum), Scouting Scherpenzeel e.o. (Scherpenzeel) en De Zwervers (Veenendaal) namen enthousiast deel aan deze activiteit.

In de afgelopen jaren waren er te weinig vrijwilligers vanuit de regio voor deze leeftijdsgroep om deze activiteit te organiseren. Tot nu. Drie enthousiaste vrijwilligers hebben de draad opgepakt en vormen samen het scoutsteam in de Regio Neder Veluwe. Zij werkten de afgelopen tijd nauw samen met een aantal vrijwillige scoutsleiding vanuit de deelnemende groepen en dat resulteerde afgelopen zaterdag in een geslaagde spelmiddag voor de scouts!

Onder plezierige begeleiding van 42 enthousiaste scoutsleiding werd het postenspel gespeeld, de “Wereld Scouting Wedstrijden”. Bij elke post wapperde een vlag van een land uit de wereld, de scouts kwamen aan op een post en hadden een kwartier de tijd om het spel te spelen in het thema van het land. Zo was er Engelse pionnenroof, Mexicaanse spinnenladder, Chinees voetbal, Zweeds Kubbspel, Surinaams limbodansen en nog veel meer. Samenwerken, behendigheid en vindingrijkheid kwamen tijdens deze spellen allemaal aan bod. Na 8 spelrondes gespeeld te hebben, werden de punten bij elkaar opgeteld.

De eerste plaats werd behaald door patrouille 5 van de Emmagroep en patrouille 3 van de Scouting Scouting Jan Hilgers (team 8). De tweede plek werd veroverd door patrouille 2 van de Emmagroep en patrouille 3 van de Zwervers VK1 (team 15). De derde plaats was voor patrouille 2 van Scouting Tarcisius en patrouille 1 van De Zwervers VK1 (team 11). De winnaars van de best verkleedde scouts waren de Krevelscouts van Scouting Tarcisius.

Nogmaals gefeliciteerd allemaal! We bedanken de boswachter en gemeente Ede hartelijk voor de plezierige samenwerking en het verlenen van de desbetreffende vergunningen om zo een onvergetelijke, gezellige middag voor scouts op het Wekeromse Zand mogelijk te maken.

Maureen

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen