Mitchel van den Brink slaat slag in Dakar Rally

Foto: Facebook Mitchel van den Brink

HUBAYTAH – Op de vijfde etappe afgelopen woensdag 10 januari ’24, in de Dakar Rally is Mitchel van den Brink, opnieuw als tweede geëindigd. Na het sterke optreden in de duinen van Saoedi-Arabië is het team uit Harskamp een flink stuk van de achterstand ingelopen.

Martin van den Brink met de tweede truck van Eurol Rally Sport, stuurde zijn team naar een dertiende plaats.

Na een lange verbindingsroute van ruim 500 kilometer opende Janus van Kasteren de etappe bij de trucks. Mitchel volgde om 12.23 uur (Nederlandse tijd) een minuut later als tweede. De 118 kilometer lange (of juist korte) proef speelde zich af in de duinen van het Empty Quarter. Op het eerste meetpunt, na 39 kilometer, was Mitchel 5 seconden langzamer dan de leider in het klassement. Macik volgde op 49 tellen van Van Kasteren.

Vandaag is de zogenaamde 48-uur etappe begonnen.  De organisatie heeft een compleet nieuw format uit de hoge hoed getoverd. In twee dagen moet een klassementsproef van 572 kilometer worden afgelegd. De deelnemers overnachten op verschillende plaatsen. Er zijn acht plaatsen waar een bivak is ingericht. Na de klok van 16.00 uur moet iedere deelnemer naar het eerstvolgende bivak.

De monteurs van het team zijn daar niet aanwezig. Vrijdagochtend wordt de etappe vanaf 7.00 uur weer vervolgd. Zaterdag is er in Riyad een rustdag.

Bron: Berry Kamphorst

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen