HET IS TIJD VOOR DE TWEEDE HELFT VAN HET THEATERSEIZOEN

LAAT ALLES VALLEN EN BOEK JE KAARTEN!

De tweede helft van het theaterprogramma van Cultura is bekend. En het seizoen is RIJK: Vól ontroering, vol verrassingen, vol inspiratie & vol ontdekking! Vanwege de sfeer en intimiteit van het theater, komt juist dat karakteristieke, de echtheid van een artiest, perfect tot zijn recht. Lees meer over al het moois dat komen gaat en boek je kaarten!

Genieten van live muziek
Grote artiesten zoeken de intimiteit van ons theater: Van Dik Hout, de NITS en Daniël Lohues. Heel bijzonder is dat de band JOHAN in Cultura staat. Daarnaast vinden grootheden Kees Prins, Paul de Munnik en JP den Tex elkaar in De Vertalingen.

Drie verrassende artiesten die momenteel op TV de show stelen in De Beste Zangers van Nederland staan op ons podium: Anneke van Giersbergen, Bökkers en Joe Buck. Joe Buck treedt op bij ons Singer Songwriter Festival tijdens het Nationaal Theaterweekend. Anneke kruipt in de huid van Kate Bush, haar optreden is ook via livestream te volgen. Bökkers stelt zich kwetsbaar op in een akoestische setting. En er is ook een spetterende ABBA-tribute (op Moederdag) om volop van te genieten.

Tranen biggelen over je wangen met cabaret

Er valt dit voorjaar veel te lachen én er is stof tot nadenken. Lebbis geeft je een kijkje in de ziel, overtuigend en slim. Micha Wertheim is onvergelijkbaar goed, Jan Beuving vertelt je alles over de eeuwigheid van wiskunde en Martine Sandifort heeft zo weer haar eigen mindfull insteek. Nog een highlight: het absurd grappige optreden van Kasper van der Laan is uniek, het comedytalent van 2019.

Acteurs spelen de sterren van de hemel op het toneel
Loes Luca speelt een stuk dat haar zo dicht op de huid zit omdat het direct raakt aan haar eigen levensverhaal. Mama Medea, een spannende en veel geroemde bewerking van Tom Lanoye van het oude mythologische verhaal. Het grijpt je naar de keel, én je ziet talentvolle jonge spelers van nu.

Rond de herdenkingstijd in mei staat het dagboek van de Joodse schrijfster Etty Hillesum centraal in de voorstelling van Julika Marijn, en in KAMP van Hotel Modern is concentratiekamp Auschwitz op miniatuur op het podium nagebouwd. Niemand blijft hierbij onberoerd.

Eerder, in februari, spelen twee prachtige acteurs, Leny Breederveld en René Grootveld De Reiziger, over een Joodse zakenman op de vlucht. Aangrijpend en actueel.

Jong talent: dans, cabaret

Cultura vindt het belangrijk een podium te zijn voor jong talent en zet jonge dansers op het podium. De beroemde Club Guy & Roni presenteert twee opvallende talenten van de toekomst. In het Holland Dance Festival dansen jonge prijswinnaars. Passie en energie zijn de sleutelwoorden bij dit optreden.

Wegdromen met proefkamermuziek

Mooie en spannende concerten staan op het programma. De hoogtepunten: de jonge musici van Pynarello spelen Beethoven, een kleine maar zeer fijne opera uit Italië zal Cultura laten zinderen, het Nederlands Blazers Ensemble speelt de meest geliefde compositie van Straus in een bijzonder decor.

Bewonder met de hele familie

De allerkleinsten kunnen genieten en griezelen bij De Wintergruffalo, wegdromen bij de sfeervolle dansvoorstelling van De Stilte en fantaseren bij het Muizenhuis. Ook Lucky Luuk bezoekt ons theater.  Na afloop zijn er workshops die aansluiten bij de inhoud van de voorstelling.

Parels die je niet mag missen

Er staan bijzondere combinaties op het podium. In Bloedkoraal speelt accordeon-duo TOEAC ademloos mooi samen met de bekende acteur Jack Wouterse. Maaike Ouboter en Eric Corton vinden elkaar in hun verhalende zoektocht en maken samen muziek.

Word gastprogrammeur en beslis mee!

Een bijzondere twist dit seizoen is dat Cultura start met het inzetten van gastprogrammeurs. Wethouder Hester Veltman trapt af met een avondvullend programma op woensdag 12 januari. ‘’Ik heb er veel zin in en ben benieuwd waar de inwoners van Ede mee komen’’– aldus Hester. Is dit ook iets voor jou? Schroom niet, meld je aan en vul die open spots! https://www.cultura-ede.nl/gastprogrammeur

Kortom: beleef, zie, raak ondersteboven, bewonder, zing & swing dit tweede seizen met ons mee. Want het wordt weer fantastisch!

Bekijk het programma: https://www.cultura-ede.nl/voorstellingen?type_show=5000260

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen