112

Persfotograaf en vriendin aangevallen in Lunteren

Foto: Ede.nieuws.nl

LUNTEREN – Een persfotograaf en zijn vriendin zijn maandagavond rond 22.21 uur aangevallen door omstanders bij het uitvoeren van zijn werk als persfotograaf.

De poging tot doodslag op de fotograaf en zijn vriendin gebeurde na een melding van een autobrand aan de Krommehoekseweg in Lunteren, de fotograaf wilde opnames maken van de autobrand. Volgens andere journalisten die ook op de brand afkwamen, werden ze belaagd door een groep omstanders en reed er uiteindelijk een shovel opzettelijk in op de auto van de fotograaf. Vervolgens zou er met stokken op de wagen zijn geslagen.

De auto met daarin de fotograaf en zijn vriendin, kwam op de kop in een sloot terecht. Beiden moesten door de brandweer uit hun benarde positie worden bevrijd. De twee waren lichtgewond en zijn ter plekke behandeld door ambulancepersoneel.

Twee mensen zijn aangehouden door de politie, onder wie de bestuurder van de shovel. Er is door de twee slachtoffers aangifte gedaan bij de politie. De schade is enorm aan de auto van de fotograaf.

Helaas hebben wij geen beelden van het incident, het betrof onze ASMedia fotograaf. Dit bedrijf levert ons de 112 foto meldingen en werken altijd met respect naar hulpverleners en slachtoffers.

Thomas Bruning, algemeen secretaris van de Nederlandse Vereniging van Journalisten (NVJ) veroordeelt de actie sterk en ziet een tendens. ‘Dit is levensgevaarlijk, ontluisterend en past in een lange reeks incidenten die echt gekeerd moet worden’, schrijft hij op Twitter.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen