112

Bekrassing auto loopt uit op poging doodslag: voorarrest dader is met 90 dagen verlengd

Foto: Ede.nieuws.nl

De man wordt waarschijnlijk poging tot doodslag ten laste gelegd. Het rijbewijs van de Edenaar was al ingevorderd. Uit onderzoek moet blijken of de man ook betrokken is geweest bij eerdere bekrassingen van auto’s in Ede.

Zondagavond 4 augustus kreeg de politie meerdere meldingen over iemand die auto’s aan het bekrassen was op de Rubensstraat in Ede. Ook waren er meerdere getuigen die de politie belden over de gevaarlijke rijstijl van de verdachte.

De verdachte zou met een hoge snelheid gevlucht zijn. Door de hoge snelheid en het roekeloze rijgedrag van de verdachte zijn er bijna twee voetgangers overreden. De voetgangers konden nog net op tijd aan de kant springen om te voorkomen dat zij aangereden zouden worden. De verdachte is vervolgens uitgestapt en er ontstond een conflict tussen hem en een van de voetgangers.

Door informatie van oplettende getuigen kon de politie het adres van de verdachte achterhalen. de politie had de woning van verdachte omsingeld en zijn deur “geforceerd” waarna hij kon worden aangehouden.

De verdachte is daarna ingesloten op het cellencomplex en wordt verdachte van vernieling en poging tot doodslag. Het rijbewijs van de verdachte is gezien zijn gevaarlijke acties ingevorderd en hij zal een rijvaardigheidsonderzoek van het CBR (Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen) krijgen.

Er wordt nu onderzoek gedaan of de verdachte ook betrokken is bij de eerdere schades. Zijn voorarrest is met 90 dagen verlengd.

Politie Ede Facebook

 

Reacties

X

Meld je nu aan voor onze nieuwsbrief
Aanmelden