Rookvrij Ziekenhuis Gelderse Vallei

Foto: ZGV

Vanaf 1 oktober 2019 is Ziekenhuis Gelderse Vallei volledig rookvrij. Er mag dan niet meer gerookt worden in het ziekenhuis en op het ziekenhuisterrein in Ede. Vanaf dan kunnen patiënten, bezoekers en medewerkers hier rookvrij verblijven en werken.

Cardioloog Maurits van der Veen en longarts Jeroen Verheul namen het initiatief voor een rookvrij ziekenhuisterrein: ‘Wij zijn ervan overtuigd dat we een beter en gezonder ziekenhuis zijn zonder roken.’ De raad van bestuur ondersteunt dit initiatief van harte, voorzitter Mirjam van ’t Veld: ‘Het past goed in het Nationaal Preventieakkoord èn bij onze jarenlange inzet op preventie. Uitgangspunt van ons ziekenhuis is dat voeding, sport en bewegen bijdragen aan gezondheidswinst in ieders leven. We zetten ons graag met regionale partijen in om de gezondheid van inwoners uit de regio te bevorderen. Een rookvrij ziekenhuis draagt hieraan bij. In de landelijke campagnemaand Stoptober verklaren wij ons ziekenhuis dan ook definitief rookvrij.’

De aankomende tijd plaatst Ziekenhuis Gelderse Vallei bij de entree van het ziekenhuisterrein Rookvrijspandoeken en borden. En verwijdert rookplekken en faciliteiten. Op de huidige rookplekken hangt al een aankondiging dat de rookplekken zullen verdwijnen. Patiënten en medewerkers die met roken willen stoppen, krijgen informatie over hoe zij daarbij hulp kunnen krijgen. Medewerkers die willen stoppen met roken biedt het ziekenhuis een training aan.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen