Pech en winst voor Exalto Sport turnsters bij laatste plaatsingswedstrijd in Nijmegen

Fabienne van den Berg, Eline van Ieperen, Manou Maliepaard, Floor Versteeg, Kiki van Dodeweerd en Lu Kai dan der Goot.
Fabienne van den Berg, Eline van Ieperen, Manou Maliepaard, Floor Versteeg, Kiki van Dodeweerd en Lu Kai dan der Goot.
Foto: Linsey Pico

Afgelopen zaterdag 16 maart vond de 3e plaatsingswedstrijd van de 4e divisie plaats in Nijmegen.

In de ochtend mochten Britt Jonkman, Maud Knevel en Noortje Zwaneveld het spits afbijten. Deze meiden zijn afgelopen seizoen gepromoveerd uit de 6e en 5e divisie. Meedoen voor het podium zat er helaas nog niet in maar ze hebben gedurende het seizoen een enorme groei laten zien. Britt scoorde maar liefst 14.100 punten op brug wat haar het tweede cijfer opleverde op dit onderdeel. In de einduitslag behaalde ze een mooie 6e plaats. Maud werd 11e en Noortje 14e.

Daarna was het de beurt aan Lukai van der Goot, Floor Versteeg en Kiki van Dodeweerd in het niveau jeugd 2 Supplement F. De pechvogel van deze wedstrijd was helaas Kiki. Bij het onderdeel sprong ging ze door haar enkel waardoor ze geen score behaalde. Hierdoor was een hoge klassering niet meer mogelijk. Met opgeheven hoofd heeft ze toch nog drie prachtige oefeningen laten zien op de overige onderdelen. Floor en Lukai turnde beide een nette wedstrijd en werden 2e en 4e. Floor mocht voor de tweede keer dit seizoen de zilveren medaille in ontvangst namen en is daarmee nagenoeg zeker van een een plek in de regiofinale.

Als laatste was het de beurt aan de senioren Fabienne van den Berg, Manou Maliepaard, Eline van Ieperen en Grace Erskine. Fleur Schuur kon wegens een blessure helaas niet deelnemen. De dames zaten niet zo lekker in de wedstrijd en maakte hier en daar foutjes. Grace eindigde ondanks een aantal foutjes toch op het hoogste podium, mede door een prachtige vloer oefening waar ze 12.200 punten voor kreeg. Eline en Fabienne konden niet voluit turnen door blessures en werden 10e en 15e. Manou liet vooral punten liggen op brug maar behaalde de op één na hoogste uitvoeringsscore op vloer en werd 17e in het eindklassement.

Claudia

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen