Zilver voor DOK-turnster Fleur Mulder

Op zaterdag 16 maart stond de 3e kwalificatiestrijd in de 4e divisie op het programma. De laatste mogelijkheid voor de tunsters van de christelijke gymnastiekvereniging DOK uit Ede om een finaleplaats af te dwingen. De gymnasten van DOK mochten afreizen naar Nijmegen voor deze wedstrijd.

Novalee Deuning en Puck den Boer turnden als eersten voor DOK. Ze lieten een geode wedstrijd zien. Novalee werd op 3 van de 4 toestellen derde, ze werd 3e op sprong, balk en vloer. Overall was de zure vierde plaats voor Novalee. Puck werd net achter 5e overall, maar met een 2e plek op vloer liet Puck zien klaar te zijn voor de finales.

Bij de senioren waren er verschillende toesteloverwinningen en een prachtige zilveren overall medaille voor Fleur Mulder. Fleur turnde een stabiele en goede wedstrijd en dit leidde ertoe dat ze het podium mocht betreden en ze het zilver kreeg omgehangen. Fleur werd 1e op sprong, 3e op brug en balk en 8e op vloer. Een hele goede prestatie van de DOK-turnster. Mirte van Markesteijn werd 2e op brug en overall 4e, een vervelende plaats. Marlou Kruizinga werd 3e op de brug. Sharon van der Ziel werd 2e op balk en Eva van Wijngaarde 3e. Tot slot werd Eva van Wijngaarden ook nog 2e op de vloer met een prachtige oefening. De finaleplaatsen worden na dit weekeinde bekend gemaakt. Er is dus nog even spanning voor de turnsters van de Edese club.