Eerste werkplekovereenkomst getekend van Project Kansrijk

Foto: Job Niessen

Op 2 oktober tekenden medewerkers van Malkander en medewerkers van Sportservice Ede de eerste werkplekovereenkomst van Project Kansrijk in zwembad de Peppel.

Jongeren van 13 tot en met 16 jaar uit de wijken Veldhuizen en Kernhem kunnen meedoen aan Project Kansrijk. In dit project krijgen jongeren een werkplek voor een aantal uur per week om zich te ontwikkelen op meerdere gebieden en een zakcentje bij te verdienen. Zwembad De Peppel valt onder Sportservice Ede en is de eerste vastgelegde werkplek binnen het project.

Het project is een initiatief van welzijnsorganisatie Malkander en heeft als doel de startkwalificatie van de deelnemende jongeren te verbeteren binnen de maatschappij. Deelnemers leren hoe een sollicitatieprocedure verloopt, hoe zij hun sociale vaardigheden vergroten, wat arbeidsethos inhoudt en hoe het is om verantwoordelijkheden te krijgen en te nemen.

Aanmelden en procedure Potentiële deelnemers melden zich aan via een aanmeldformulier dat verkrijgbaar zal zijn bij buurtcentrum Het Kernhuis. Vervolgens voeren zij een sollicitatiegesprek met een jongerenwerker van Malkander. Samen kijken zij naar de interesses van de deelnemer en zijn/haar beschikbare werktijden. Als er een match is tussen de deelnemer en één van de werkplekken vindt er een sollicitatiegesprek plaats op de werkplek zelf. De deelnemer gaat vervolgens voor maximaal vier uur per week aan de slag op de werkplek en krijgt hierbij begeleiding van zijn werkbegeleider, maar ook van een jongerenwerker van Malkander.

Werkplekken en sponsoren Organisaties die een werkplek beschikbaar willen stellen of dit mooie project willen sponsoren zijn bij deze van harte uitgenodigd om contact op te nemen met Malkander.

Contactgegevens jongerenwerkers Malkander: [email protected], [email protected]

 

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen