CENTRUMONDERNEMERS EDE OP BUSHOKJES

Foto: Ede.nieuws.nl

Woensdag 3 oktober is een nieuwe campagne in Ede Centrum gestart. In bushokjes op verschillende locaties in Ede zijn de komende weken posters te zien met markante portretten van Edese centrumondernemers.

Tegelijkertijd zijn op de website en social media de verhalen van deze ondernemers te lezen. De portretten en verhalen zijn grotendeels gemaakt door Marjolein Derksen en Marijke Steenbergen, leden van het E-team.

Het E-team wordt gevormd door een viertal enthousiaste Edese bewoners, die door middel van foto’s, video’s, vlogs en blogs de verhalen van Ede Centrum onder de aandacht brengen via diverse kanalen en media. Die verhalen zijn voornamelijk afkomstig van de ondernemers die in het centrum gevestigd en actief zijn. Zij zijn immers de reden dat mensen naar het centrum komen. Met de herfst en daarmee het drukste seizoen in aantocht ging het E-team op pad om de ondernemers van Ede centrum in het zonnetje te zetten.

 Vindingrijk, veelzijdig en veerkrachtig

De rode draad in de verhalen is de vindingrijkheid, veelzijdigheid en veerkracht van de centrumondernemers. Hun creativiteit en ondernemerszin hebben voor groei van het centrum gezorgd en het centrum gemaakt tot wat het nu is.

De campagne 

De komende twee weken krijgen zestien ondernemers de kans om meer van zichzelf te laten zien. Acht in de eerste week en nog eens acht in de week daarna. Alle ondernemers in het centrum kregen vooraf de kans om zich aan te melden voor de campagne. Voorwaarde om geselecteerd te worden, was om in een enthousiaste aanmeldingsmail aan te geven wat het unieke verhaal van de winkel of horecagelegenheid was. De ondernemers waren zeer enthousiast en reageerden in groten getale. Dat leverde een schat aan interessante informatie op. Vanwege het aantal aanmeldingen en de hoeveelheid content die dit heeft opgeleverd, overweegt de organisatie om de campagne in een later stadium nog eens te herhalen.

Begeleid door professionals
De campagne is bedacht door gebiedsmarketingbureau Urban Solutions, in opdracht van de Stichting Binnenstadsmanagement Ede en de gemeente Ede. Samen met Marjolein Derksen (fotograaf) en Marijke Steenbergen (journalist) van het E-team is hier uitvoering aan gegeven. Een professionele Edese fotograaf heeft Marjolein en Marijke begeleid in het maken van de pakkende portretten. Het E-team wordt verder begeleid door Luc Enting, regisseur van de natuurfilm Wild en tevens woonachtig in Ede.

Meer informatie
Meer informatie over Ede Centrum en de campagne is te vinden op www.edecentrum.nl/e-team/de-verhalen. Of neem een kijkje op Instagram/edevertelt en/of facebook.com/edecentrum/.

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen