Benefietconcert voor getroffenen in Syrië

Syrisch diner bij gezamenlijke Nederlandse en Syrische kerkdienst
Syrisch diner bij gezamenlijke Nederlandse en Syrische kerkdienst
Foto: G. Zaghtiti

Op 21 september organiseert Stichting Hand in Hand voor Syrië een benefietconcert voor de getroffenen in Syrië.

Stichting Syrië is een Syrisch – Nederlands verband en bestaat ook uit zowel Syrische als niet-Syrische vrijwilligers en bestuursleden. Deze positieve mix willen we ook uitdragen in onze activiteiten. Op 21 september verzorgen wij veel professionele muziek. Er is een Syrische zangeres en niet te vergeten zijn er heerlijke Syrische hapjes. Met het concert vragen wij aandacht voor de werkzaamheden van onze Stichting Syrië, dragen we bij aan het draaglijker maken van de leefsituatie van de getroffenen in Syrië en willen wij een mooie, muzikale avond verzorgen.

Stichting Syrië biedt humanitaire hulp aan de door de oorlog getroffenen in Syrië. Humanitaire hulp aan ontheemde mensen, ongeacht religie of politieke voorkeur.

Zo’n vijf a zes keer per jaar stuurt de stichting een zeecontainer met kleding, medische hulpmiddelen en voeding naar Syrië, naar armen en gewonden op verschillende plekken in Syrië.

De stichting steunt daarnaast ook projecten zoals een naaiatelier, medische projecten, ouderen- en bejaardenzorg of bijvoorbeeld scholen door het bieden van schoolmeubilair en schrijfgerei, een crèche, etc.

In Nederland zijn we bezig met multiculturele activiteiten zoals het inladen van containers met hulpgoederen, samenwerken met een sorteergroep, etc. Deze activiteiten staan allemaal ten dienst van humanitaire hulp aan mensen in Syrië.

Tijdstip: 19:30 – 22:30 u. Locatie: Cultura theater Molenstraat 45, 6611 AW Ede

www.stichtingsyrie.nl https://www.facebook.com/stichtingsyrie/

Stichting Syrië heeft een ANBI status

Iwan Coletto

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen