Schrijfster Larissa Verhoeff doet gooi naar Stadsdichterschap Ede

Aanstaande woensdag vindt in theater Cultura de derde verkiezing van de Edese Stadsdichter plaats. Eén van de deelnemers is Larissa Verhoeff, een dichter uit Bennekom.

Een kanshebber.

In haar poëzie heeft ze veel oog voor de natuur van deze mooie gemeente, voor de mensen die er wonen en hoe die twee samengaan. Haar gedichten kunnen een licht karakter hebben met een knipoog en een kwinkslag, maar ook voor zwaardere onderwerpen deinst ze niet terug. Zo heeft ze afgelopen 4 mei in de Oude Kerk in Bennekom een ingetogen en integer gedicht geschreven over de daar net geplaatste Stolpersteine, de gedenksteentjes in het trottoir waar Joodse inwoners zijn afgevoerd door de Duitsers in de Tweede Wereldoorlog. “Woorden hebben klankkracht,” vindt de Bennekomse, “ze kunnen troosten, ontroeren, je aan het lachen maken of aan het denken zetten. Dat is wat poëzie kan.

En of ik het nou word of niet: ik zal altijd de poëzie dienen. Maar ik wil natuurlijk wel winnen. Ik ga ontzettend mijn best doen!” De andere deelnemers zijn Jacqueline Postma en Lennert de Heer. Wil jij meestemmen over wie de nieuwe stadsdichter van Ede wordt? Kom dan aanstaande woensdag 12 september 2018 om 20.00 uur naar Cultura in Ede en breng je stem uit.

 

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen