Nepfiguur doet zich voor als verpleging en besteelt bejaarde dame in Wageningen

Foto: Ede.nieuws.nl

 

In een woning (van een appartementencomplex) van een oudere dame aan de Stadsbrink zijn zaterdag rond 13.00 uur geld en sieraden weggenomen via een babbeltruc.

Een vrouw, gekleed in witte jas en broek, deed zich voor als verpleging.

Toen zij met de bejaarde bewoonster aan het praten was is vermoedelijk een, verder onbekend gebleven, tweede persoon de woning binnen gekomen om de diefstal te plegen.

Politieagenten startten direct na de melding een onderzoek, waaronder een buurtonderzoek.

Alles weg

De bejaarde vrouw ontdekte al snel dat haar geld weg was. Later bleek ook een aanzienlijke hoeveelheid sieraden weggenomen te zijn. Het gaat onder meer om gouden ringen en oorbellen.

Van de verdachte vrouw is het volgende signalement bekend: 30 à 40 jaar, blank, normaal postuur, kort bruin haar, witte jas met een afbeelding en een witte broek. De politie heeft een aangifte van het slachtoffer opgenomen en heeft de zaak in onderzoek.

Getuigenoproep

Getuigen die zaterdagmiddag aan de Stadsbrink iets bijzonders hebben opgemerkt, of mensen die anderszins informatie hebben dat voor het politieonderzoek van belang kan zijn, worden verzocht om contact op te nemen met politieteam Veluwe Vallei-Zuid via telefoonnummer 0900-8844.

Wens je liever anoniem te blijven, bel dan M. op 0800-7000.

Wageningen.nieuws.nl

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen