Op Vlegeldag voordeel in het Kijk en Luistermuseum Bennekom

Foto: Anneleen Derikx-Schipper

Veel Bennekommers weten wel dat er in hun dorp een museum is. In de Kerkstraat zie je regelmatig touringcars voor de deur staan.

Het Kijk en Luistermuseum is geliefd als uitje voor mensen uit binnen- en ook buitenland. Er is van alles te beleven: een collectie mechanische muziekinstrumenten: speeldozen, draaiorgels, straatpiano’s en nog veel meer. In de muziekzaal kun je zien en horen hoe mensen van muziek genoten toen er nog elektriciteit was. Veel instrumenten zijn al meer dan een eeuw oud en hebben nog steeds een mooie heldere klank.

Ook de textielcollectie is bijzonder. In het museum krijg je antwoord op vragen als: Waarom droeg iedereen altijd een slaapmuts? Wat vertelt de muts van de Veluwse boerin je allemaal? Hoeveel rokken droeg zij? En wat daaronder? De boerendeel, het schooltje, het kruidenierswinkeltje, de verkleedkist, de speelhoek: allemaal redenen om eens een kijkje te nemen. Bovendien zijn er wisseltentoonstellingen te zien. Nu is dat ‘Poppen aan het woord’, een expositie over poppenkast. Kinderen kunnen er zelf een poppenkastvoorstelling geven.

Om een bezoek aan het museum voor alle Bennekommers en gasten van buiten extra aanlokkelijk te maken geldt er ook dit jaar op Vlegeldag een speciaal lage toegangsprijs van € 2,-

Vorig jaar bleek een dat een succes. ‘Wat is het hier leuk! Ik kom zeker terug!’ Stond er in het gastenboek en soms ook: ‘Waarom wist ik niet dat dit hier was?’ Bennekom kan trots zijn op zijn Kijk en Luistermuseum.

Kijk & Luistermuseum Kerkstraat 1, 6721 VA Bennekom T 0318-414629 kijkenluistermuseum.nl facebook.com/kijkenluistermuseum www.kijkenluistermuseum.nl

Riet Beaujean

Aanmelden nieuwsbrief
Cookieinstellingen